Neler yeni
Türkiye'nin En Güncel Forum Sitesi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tavuklu Bayat Ekmek Kebabı Tarifi

OBERON

Kayıtlı Üye
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    20 Kas 2016
  • Mesajlar
    3,162
  • MFC Puanı
    101
  • MFC Seviyesi

Yarım kg tavuk kuşbaşı
1 adet soğan
2 diş sarımsak
3 adet sivri biber
3 adet domates
1 adet bayat ekmek
4 yemek kaşığı tereyağı
1 kase sarımsaklı yoğurt
Tuz
Karabiber
Tavuklu Bayat Ekmek Kebabı Nasıl Yapılır

Tavuklu Bayat Ekmek Kebabı: Bayat ekmeği küp küp doğrayalım. Tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritip içine ekmekleri ilave edelim ve kıtırlaşana kadar kavuralım. Soğanı ve sarımsakları ince ince doğrayalım. Soğanı ve sarımsağı kalan 2 yemek kaşığı tereyağında kavuralım.

İçine tavuk etlerini ilave edip etlerin rengi dönene kadar kavuralım. Sonra ince ince doğradığımız biberleri ve küp şeklinde doğradığımız domatesleri ilave edip kavuralım. Daha sonra karabiberi ve tuzu ilave edip domatesler suyunu salıp çekene kadar pişirelim.

Bu işlemin sonunda tavuk etleri hala sert ise 1 su bardağı sıcak su ilavesi yapıp etler yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirelim. Servis tabağına önce ekmekleri yerleştirelim. Ekmeklerin üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirelim. Sarımsaklı yoğurdun üzerine tavuklu harcı döküp hafif yayalım. Tavuklu Bayat Ekmek Kebabını sıcak sıcak servis yapalım.
 
Üst Alt