MALZEMELER
içinde kaynatılacak olan tencerenin ağzı geniş tabanı dar olursa daha güzel çıkar...
HAZIRLANIŞI
patlıcanları kızartmalık doğrayıp sıvıyağ ile kızartıyoruz.ardından biberleri ve enson olarak da patatesleride kızartıktan sonra tavuk göğsünü haşlayıp bekletiyoruz.ayrı ayrı beklettiğimiz kızartmalıkları ve tavuk göğssünü derin bir teflon tencereye sırasıyla alıyoruz.en altta patlıcanları boş yer kalmayacak şekilde diziyoruz,onun üstünebiberleri alıyoruz,onunda üstüne patatesleri aynı şekilde diziyoruz.onun da üstüne doğranan tavuğu yine boş yer kalmayacak şekilde dizdikten sonra üstüne pirinci döküp 3 su bardağı sıcak su ekleyip 1 yemek kaşığı margarinde ekledikten sonra kapağını kapayıp kaynamaya bırakıyoruz. pilavı da kaynatınca ocaktan alıp ilk sıcaklığı geçince tencerenin boyutunda bir servis tabağına ters çevirip ttencereden çıkarıyoruz ve arzuya göre de servis yapıyoruz. Afiyet olsun
- 2 Yemek Kaşığı Sana Mutlu Aile
- 500 gr sivri biber
- 1 Kg. tavuk göğsü
- 500 gr patlıcan
- 3 Su Bardağı su
- 500 gr Patates
- 1 Yemek Kaşığı margarin
- 2 Su Bardağı pirinç
içinde kaynatılacak olan tencerenin ağzı geniş tabanı dar olursa daha güzel çıkar...
HAZIRLANIŞI
patlıcanları kızartmalık doğrayıp sıvıyağ ile kızartıyoruz.ardından biberleri ve enson olarak da patatesleride kızartıktan sonra tavuk göğsünü haşlayıp bekletiyoruz.ayrı ayrı beklettiğimiz kızartmalıkları ve tavuk göğssünü derin bir teflon tencereye sırasıyla alıyoruz.en altta patlıcanları boş yer kalmayacak şekilde diziyoruz,onun üstünebiberleri alıyoruz,onunda üstüne patatesleri aynı şekilde diziyoruz.onun da üstüne doğranan tavuğu yine boş yer kalmayacak şekilde dizdikten sonra üstüne pirinci döküp 3 su bardağı sıcak su ekleyip 1 yemek kaşığı margarinde ekledikten sonra kapağını kapayıp kaynamaya bırakıyoruz. pilavı da kaynatınca ocaktan alıp ilk sıcaklığı geçince tencerenin boyutunda bir servis tabağına ters çevirip ttencereden çıkarıyoruz ve arzuya göre de servis yapıyoruz. Afiyet olsun