Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Temizlik,inatçı lekerler, giyim, yemek, içevek Püf Noktaları.

LeGoLaS

ikra
Onursal Üye
Konum
Türkiye
  • Üyelik Tarihi
    1 Ağu 2008
  • Mesajlar
    9,959
  • MFC Puanı
    3,016
Hangi leke nasıl çıkar?

Sakız: Koltuğa yapışan sakızı çıkarmak için buz kullanabilirsiniz. Buz sakızın donmasını sağlayarak sora pul pul dökülmesine sebep olacaktır.
Mum lekesi: Mum lekelerini çıkarmak için ihtiyacınız olan tek şey ütü ve ıslak mendil. Mum lekesinin üzerine ıslak mendili koyun ve ütüyü de üstünde yavaşça gezdirin. Bu işlemi ıslak mendil kahverengiye dönünceye kadar yineleyin. Gerekirse birkaç mendil daha kullanın.
Mürekkep: Mürekkep lekesini saç spreyi ile çıkartabilirsiniz.
Kan lekesi: Hidrojen peroksit ile döşeme ve halılardaki kan lekesini çıkarabilirsiniz.
Krom lekeleri: Krom malzemelerindeki lekeleri temizlemek için soda kullanabilirsiniz.
 

LeGoLaS

ikra
Onursal Üye
Konum
Türkiye
  • Üyelik Tarihi
    1 Ağu 2008
  • Mesajlar
    9,959
  • MFC Puanı
    3,016
Toz alırken

Zeminin tozunu almak istediğiniz zaman bir gazete kâğıdını kenarlarından ıslatın ve yere bastırın. Sonra kâğıdı katlayın. Tozdan böylece kurtulursunuz. Tahta döşemelerin tozunu almak için gazete kâğıdı çok kullanışlıdır.
 

LeGoLaS

ikra
Onursal Üye
Konum
Türkiye
  • Üyelik Tarihi
    1 Ağu 2008
  • Mesajlar
    9,959
  • MFC Puanı
    3,016
Buzdolabı NASIL temizlenir?

Ne olursa olsun her ay bir kere düzenli olarak temizlenmeli ve temiz tutulmaya özen gösterilmelidir. Çünkü uzun süre bekleyen yemekler, meyve ve sebzeler bir süreden sonra buzdolabımızda kötü bir kokuya neden olacaktır.



Temizliğe başlamadan önce buzdolabımızın fişini çekip tamamen boşaltmamız gerekir. Raflarını ve sebze bölmelerini sirkeli suyla silersek pırıl pırıl bir görüntü ortaya çıkar. Sirke kokusu sizi rahatsız etse de yemek kokularınızı anında alır ve dolabınızda hijyen sağlar. Raflarınızı sildikten sonra mutlaka kuruluğundan emin olarak yerleştirin. Eğer ki nemli unutursak raflarımız küflenebilir, sebze ve meyvelerimizde zamanından önce çürüyebilir. Buda dolabımızda kötü bir görüntü ve kokuya neden olup diğer yiyeceklerinizi de etkileyecektir.

Kokuyu engellemek için diğer bir yöntem ise, yiyeceklerinizi kapalı saklama kaplarında ya da buzdolabı poşetlerinde korumaktır. Peyniri, kalan yemeği, yarım limonumuzu özellikle üzerleri kapalı muhafaza etmelisiniz.
 

LeGoLaS

ikra
Onursal Üye
Konum
Türkiye
  • Üyelik Tarihi
    1 Ağu 2008
  • Mesajlar
    9,959
  • MFC Puanı
    3,016
Wc Temizliği

primary-medium.jpg


Tuvaletler hastalık saçıyor!
İyi temizlenmeyen tuvaletlerin tifo, paratifo, dizanteri, kolera, bulaşıcı sarılık ve çocuk felci gibi salgın hastalıklara neden olabildikleri bildirildi.


Hacettepe Üniversitesi Ev İdaresi ve Aile Ekonomisi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Müberra Babaoğul Yener, tuvalet temizliği'nin, sağlık açısından özel önem taşıdığını söyledi.

Herhangi bir hastalığın ortaya çıkması ve yayılmasının nedenleri araştırıldığında, bunun kaynağının genellikle tuvaletler olduğunun görülebileceğini ifade eden Yener, şöyle konuştu:

"Çalışmalar sonunda, tuvaletlerden insan vücuduna çeşitli patojen mikroorganizmaların bulaştığı tespit edilmiştir. Ayrıca, insan dışkısında bulunan çeşitli mikroorganizmalar, parazitler ve parazit yumurtaları, yeterli temizliğin sağlanamadığı tuvaletler yolu ile bulaşabilir. Bu mikroorganizmalar tifo, paratifo, dizanteri, kolera, bulaşıcı sarılık ve çocuk felci gibi salgın hastalıklara neden olabilirler.''

Yener, yapılan bir araştırmada, her gün düzenli olarak temizlenen tuvaletlerin kapı kollarında, musluk, sifon tokmaklarında ve yerlerde pek çoğu dışkı çıkışlı patojen mikroorganizmaların bulunduğunun tespit edildiğini belirtti
 

LeGoLaS

ikra
Onursal Üye
Konum
Türkiye
  • Üyelik Tarihi
    1 Ağu 2008
  • Mesajlar
    9,959
  • MFC Puanı
    3,016
Gardrop Düzeni



Dolabı boşaltın


Konu başlığında gardırop düzenlemenin bir sanat olduğunu boşu boşuna belirtmedim :) Öncelikle gardırobunuzu tamamen boşaltmanız gerekiyor. Onu boş bir tuval gibi düşünmek lazım. Gardırobunuzu tam anlamıyla boşaltmadan da sağlıklı bir düzenleme yapacağınızı düşünmüyorum. Bu çok zaman alıcı bir iştir ama başka şansımız yok.

Ayrıştırın


Giymediğiniz kıyafetler için fazla düşünmeyin; 6 aydan beri kolunuzu içine atmadığınız bir kazak yahut başka bir parçayı bir sonraki 6 ay içinde giyeceğinizi sanmayın. İşi bitmiş bu parçaları acımadan ayırın.


Yerleştirin


Boşalttığınız gardırobunuzun tozunu aldıktan sonra en çok giydiğiniz ve sevdiğiniz kıyafetlerinizi ayırın. Ve bunları rahatça erişebileceğiniz şekilde yerleştirin. Yerleştirme yaparken renklere göre ayırmak akıllıca olabilir. Ama giysi tiplerine (jean pantolonlar, kumaş pantolonlar vb.) göre de yerleştirme yapabilirsiniz. Yer tasarrufu içinse ince ****l askılardan faydalanabilirsiniz. Abiye kıyafetlerinizi elbise poşetlerinin içinde muhafaza edin, ayakkabılarınızın kutularını da atmayın. Ayakkabıları bu kutuların içinde saklayın, aradığınızı kolayca bulmak için kutuların üzerini etiketleyin.


Faydalandırın


Artık giymeyeceğinize karar verdiğiniz iyi durumdaki kıyafetleri ihtiyaç sahibi insanlara verebilir ya da ebay tarzı alışveriş sitelerinde satabilirsiniz. Çok kötü durumdaki kıyafetlerinizi tabi ki çöpe yollayın.


Liste yapın


Gardırobunuzu boşaltırken aslında siyah bir elbiseye hiç sahip olmadığınızı fark etmiş olabilirsiniz. Gerçekten ihtiyacınız olan ve almanız gereken giysilerin bir listesini yapın.


Değerlendirin
Modasının olmadığını düşündüğünüz parçaları DIY projelerle yenileyebilirsiniz.
 

Sezen

Ne Diyosak O....
Emektar Üye
  • Üyelik Tarihi
    22 Eki 2015
  • Mesajlar
    14,601
  • MFC Puanı
    29,918
hangi gazeteyi kulllansak daha çok gıcırdar camlar acep?? direk güneş ışıgı varken temizlememek için bütün yaz cam silmedim zaten bütün püf noktalarınızı harfiyen uyguluyorum hocam :utan hem mikrofiber bez ne kadar sen bilin mi onun yerine cart yırtacan gıcık oldugun elbiseni al sana mis gibi cam bezi :D
ya ben bu önce perde mi yoksa korniş mi sırasını tam anlamadım yarın sabah bi gelde gösteriver LeGoLaS :d
 

LeGoLaS

ikra
Onursal Üye
Konum
Türkiye
  • Üyelik Tarihi
    1 Ağu 2008
  • Mesajlar
    9,959
  • MFC Puanı
    3,016
Giysideki Mürekkep Lekesi Nasıl Çıkar?

Mürekkep lekesi için ilk bilinmesi gereken, kumaşı asla sıcak suyun içine koymamak ve lekeyi yaymamaktır. Birçok insan, sıcak suyun mürekkebi çözeceği ve uzaklaştıracağı şeklinde yanlış bir fikre sahiptir. Aslında, sıcak su durumu kötüleştirmekten başka işe yaramayacaktır; çünkü mürekkep lekesi kumaşa yerleşecek ve dolayısıyla lekeyi tamamen çıkarma olanağı belki de kalmayacaktır.
Diğer bir önemli konu, mürekkep ıslandığı zaman akacak ve yayılacak olduğundan mürekkep lekesi için yapılacak müdahelenin en sınırlı alanda yapılması gerektiğidir.
Lekeye daha ıslak durumdayken müdahale edilmesi de leke çıkarma başarısını olumlu etkiler.
Mürekkep sıvısı yoğunsa öncelikle beyaz ve temiz bir kuru bez veya kağıt havluya lekeyi emdirin.
Sonra hazırlamış olduğunuz bir bardak su ve ağartıcı içermeyen sıvı çamaşır deterjanı karışımını temiz bir bez veya kağıt havlu yardımıyla lekeli bölge üzerine tamponlayın (ovmadan bastırın).
Giysiyi ılık suyla yıkayın.
Giysiyi kurutmadan önce, lekenin gitmiş olduğundan emin olun.
Eğer leke çıkmamışsa, yukarıda belirtilen aşamaları tekrarlayın.

Alternatif Yöntemler

Saç spreyi ve ispirto uygulamak mürekkep lekesi için olumlu sonuçlar verebilmekle beraber saç spreyi başka lekelenmelere yol açabildiği için, ispirto da yanıcı ve zehirli bir madde olduğundan dolayı evde kullanmak tehlikeli olduğu için kullanılmalarını tavsiye etmiyoruz.

Yapılan işlemler mürekkep lekesi için etkili olmaz veya mürekkep lekesi tamamen çıkmazsa Dry Center Kuru Temizleme Servisi'nden destek alabilirsiniz.
 

LeGoLaS

ikra
Onursal Üye
Konum
Türkiye
  • Üyelik Tarihi
    1 Ağu 2008
  • Mesajlar
    9,959
  • MFC Puanı
    3,016
Dairenizde saklanmış olan alerjen maddelerle mücadele

Büfeler, raflar, dolaplar ve çamaşır odası dairenizde en çok kirlenen yerler olsa da, çok az kişi bu yerlerde düzenli temizlik yapar. Çocuklarınız ödevlerini yaparken, siz de buraların temizliğini halledebilirsiniz.

•Çamaşır makinesi ve kurutucuyu çekerek, altlarında biriken tozları silin. Bu esnada elektrikli süpürge de kullanabilirsiniz.
•Sert yüzeylere sirke sıkarak 10 dakika bırakın.
•Eski deterjan, şampuan vs kutuları atın.
•Tozlu rafları temizleyin.
•Çiçekler, çerçeveler, kitaplar ve dekorasyon malzemelerinin üzerindeki tozları da nemli bir bezle silin.
•Oyuncak ayılar ya da yastıklar toz ve kirlerin biriktiği yerlerdir. Çamaşır makinesinde yıkayabilirsiniz.
•Üzerinde toz birikmesi muhtemel eski gazete ve dergilerden de kurtulun.
“Halının altını” da unutmayın!
Çoğu zaman temizlik yaparken koltukların, dolapların ve halıların altını unturuz. Hatta masa, televizyon ve bilgisayarın altını da. Tam bir temizlik için “halının altını” da unutmayın!
 

LeGoLaS

ikra
Onursal Üye
Konum
Türkiye
  • Üyelik Tarihi
    1 Ağu 2008
  • Mesajlar
    9,959
  • MFC Puanı
    3,016
Ayakkabılardaki lekeler nasıl çıkar?

Spor ayakkabılar : Sabuna batırılmış, eski diş fırçasıyla temizleyin.

Su lekesi : Boyamadan önce vazelin sürün.

Küf lekeleri : Bir beze gliserin sürerek lekeleri silin.

Açık renk ayakkabılar: Üzerindeki lekeler benzine batırılmış bir bezle silinirse yok olurlar.

Koyu renk ayakkabılar : Üzerlerindeki lekeleri alkole batırılmış bezle temizleyin. Lekeler yok olacağı gibi ayakkabılarınız pırıl pırıl gözükecektir.

Vernikli ayakkabılar : Süt ve limon suyu en tesirli temizlik maddesidir.

Süet ayakkabılar : Süet ayakkabıların dökülen tüylerini kabartmak için onları, su buharına tutun. Sakın ıslakken fırçalamayın. İyice kuruyunca tel fırçayla fırçalayın.

Rugan ayakkabılar : Çatlamalarını önlemek için zeytinyağı veya vazelin sürün. Sıcaklık çatlamalarına sebep olacağı için serin yerde saklayın.

Kahverengi ayakkabılar : Rengini değiştirip siyaha boyamak isterseniz önce çiğ patatesle ovalayın sonra siyah cila sürün.
 

LeGoLaS

ikra
Onursal Üye
Konum
Türkiye
  • Üyelik Tarihi
    1 Ağu 2008
  • Mesajlar
    9,959
  • MFC Puanı
    3,016
Çamaşırların Daha Parlak Olması İçin

Çamaşırlarınızın yumuşak, beyazlarınızın daha beyaz ve renklilerinizin daha canlı olmasını ister misiniz?
Yapmanız gereken her yıkamada deterjan gözüne 1 çay bardağı sirke koymak. Artık çamaşırlarınız mükemmel olacak ve bakteriler asla kalmayacak.
 

LeGoLaS

ikra
Onursal Üye
Konum
Türkiye
  • Üyelik Tarihi
    1 Ağu 2008
  • Mesajlar
    9,959
  • MFC Puanı
    3,016
•Bir tost makinesi için

Adım 1: kırıntı tepsisi çıkarın ve kaldırın. Kırıntıları dökün, sonra bulaşık deterjanı ile tepsiyi yıkayın ve silin. Çöp kutusunun üzerinde baş aşağı tost makinesi tutun ve yavaşça kalan kırıntıları dışarıya dökün.
•Fırın ve tost makinesi için
Adım 1: her şeyi yumuşatmak için 10 dakika 350 derece fırın ve ısı içindeki su ile kap yerleştirin. Fırının fişini çekin ve tepsinin kırıntıları dökün. Plastik bir spatula ile kazıyın. Tepsiyi bulaşık deterjanı ile yıkayın ve pamuklu bir bezle kurulayın. Sonra kurumaya bırakın.
 

LeGoLaS

ikra
Onursal Üye
Konum
Türkiye
  • Üyelik Tarihi
    1 Ağu 2008
  • Mesajlar
    9,959
  • MFC Puanı
    3,016
Fayans Araları Nasıl Temizlenir ?

Hanımların bir numaralı dertlerinden birisidir.Aslında en can sıkıntısı olan konudur.Deterjan kullanmak geçici bir çözüm gibi görünse de kısa süre sonra derzlerin aşınmasına neden olur ve derz kalmaz.Zamanla alta su sızdırır ,eviniz akar ve kalebodur veya fayanslar patlar.Uygulanabilir çözümleri geçici de olsa uygulayabiliriz.Endişe edecek bir durumda yoktur aslında.Sağlıklı yapılan derzler 15 yıl kadar dayanabilir.
Bunun en kolay çözümü renkli derz dolgusu yaptırmaktır.Gri en güzel seçenektir.Fakat beyaz derzin güzelliğide kaçınılmazdır.Artık büyük firmalar kirlenmeyen ve kararmayan derz dolgusu çıkardılar.Yenilerin sorunu yok.Tabi herkes yeni yaptıramıyor.Bu arada derz üstüne derz de yapılmaz kısa sürede kalkar .
En önemli husus da kararmanın ve derzlerin aşınmasının kaçınılmaz olduğudur.
Muhtemel çözüm yollarını maddeler halinde sıralayalım
1.Hemen hemen bütün kaliteli deterjanlar çıkarır.Mühim olan doğal olarak nasıl çıkartılacağıdır.
2.Domestosu diş fırçası ile derzlere uygulama
3.Plastik boyayı suluboya fırçası ile derz aralarına uygulamak derzlerinizin yeni görünmesini sağlayacaktır.Fazlalıklar nemli bez ile kurumadan silinir.Boyamadan evvel derzler güzelce silinmelidir.Yağlı boya ile de boyanabilir fakat tavsiye etmiyoruz.
4.Buhar makinasını kullananlar çok faydalı olduğunu söylüyorlar.Denenebilir.
5.Sirkenin içine tuz katıp temizlemek.Ya da sirkeli su ile eski diş fırçasını birlikte kullanın.
6.1 bucuk litrelik suya birebir ölçülerde limon tuzu ve küçük parcalar halinde temizlik marketlerde satılan taş sodasını şişeye alıyoruz şişenin yarısına kadar su dolduruyoruz ama yavaş bi şekilde şişenin agzını kapatıyoruz ve calkalıyoruz şişenin ağzınada ufak bir delik acıyoruz ve fayans aralarına döküyoruz biraz bekletip sonrasında temizliyoruz.
7.Mor cif ile (/ÇAmaşır sulu) temizleyin.
8.anway loc isimli ürün
9.Dr. Clean marka derz temizleyicisi
10.Derz kalemleri ile derzleri boyamak. 4-5 yıl idare ediyor. .Çeşitli renk seçenekleri var.
11.Küçük bir fırça yardımıyla Plastik boyayı Derzleri uygulamak.Fayansın kenarına taşan boyayı hemen silmeniz gerekir.Kesinlikle yağlı boya kulanmayınız.
 

LeGoLaS

ikra
Onursal Üye
Konum
Türkiye
  • Üyelik Tarihi
    1 Ağu 2008
  • Mesajlar
    9,959
  • MFC Puanı
    3,016
Ampüller Nasıl Temizlenir?

Ampüller, özellikle sigara içilen yerlerde çok çabuk kirlenip kararırlar. Pırıl pırıl ampüllere kavuşmak, ampül temizleme de püf nokta alkoldür. Yüzeyi düz olan ampüller alkole batırılmış bezle güzelce silinip temizlenebilir.


Yüzeyi pütürlü olan ampüllerde ise kesilmiş soğan kullanılabilir. Soğanla temizledikten sonra nemli bir bezle silebilirsiniz

Temiz ampüllerin üzerine parfüm sıkabilirsiniz. Işığı
açtıktan sonra evinizin mis gibi kokmasını sağlayacaktır.
 

LeGoLaS

ikra
Onursal Üye
Konum
Türkiye
  • Üyelik Tarihi
    1 Ağu 2008
  • Mesajlar
    9,959
  • MFC Puanı
    3,016
Tüller Nasıl Yıkanır?

Tül perdeler normalde yılda 4 kez yıkanmalıdır. Ancak sigara içiliyor, soba yanıyor ve kaloriferlere yakınsa bu yıkama 5 ya da 6’ya çıkarılabilir.

Buruşmanın önlenmesi için camdan alınır alınmaz bekletilmeden yıkanması gerekir. Yıkanan tüller üst üste bekletilmemeli, hemen asılıp kurutulmalı, yedeği yoksa ütülenip asılmalı. Bol suda yıkanıp, durulanmalıdır.

Tüllerin yıkanacağı su 30 dereceden fazla soğuk olmamalıdır. Küvette yıkanan tüllerin suyu değişeceği zaman buruşmamaları için banyoya enine konarak bir sopanın üzerine uzunlamasına asılmalıdır

Tüller elde yıkanacaksa çamaşır makinesine konulan deterjandan biraz daha fazlası kullanılmalıdır.Yıkanan tüller silkelenmeli, dikiş yerlerinden normal şekilde hafifçe düzeltilerek asılmalıdır.

Kalın perdeler ile ince olmayan tüllerin bazıları ara sıra elektrikli süpürgeyle temizlenmelidir. Tüller çok kirli ise, yıkanmadan önce bir iki saat ılık suda tutlmalıdır. Tüllerin üzerinde leke oluşmuşsa önceden macun hale getirilen deterjan bu lekelerin üzerine sürülüp 1 saat bekletilip sonra yıkanmalıdır. Pahalı, çabuk sökülebilir, değerli tüller kullanılıyorsa büyük bir yastık kılıfı içinde yıkamak gerekir. (Makinenin en ağır ayarında)

Eğer tüller bilinenden fazla kirli ve solmuşsa bir su yıkadıktan sonra deterjanlı suya 1 su bardağı amonyak koyup 2 saat bekletilmeli ve bir yıkamadan sonra birkaç kez durulanıp, güneşe tutulmalıdır.

İri delikli naylon ve renkli tüllerin şekil ve motiflerinin bozulmaması için son kez yıkama suyuna 1 çay bardağı demli çay suyu karıştırıp durulanmalıdır.
 

LeGoLaS

ikra
Onursal Üye
Konum
Türkiye
  • Üyelik Tarihi
    1 Ağu 2008
  • Mesajlar
    9,959
  • MFC Puanı
    3,016
Badana Nasıl Yapılır ?


boya_badana6.jpg


BADANA GÖZÜNÜZDE BÜYÜMESİN KOLAY HAYDİ BAŞLAYALIM MI?

değerli arkadaşım bu işe başlamadan önce iyi düşün derim hanımlar ev batar çıkar diye çok strese giriyorlar. o nedenle eşyalarınızın üzerine koruma örtüsü ince streç film plastik örtü ucuz 20 m2 / 30 m2 paketlerde satılır onlardan çok alsanız iyi olur.

ikinci aşama / hala israrla yapacaksanız günah benden gitti, hadi başlayalım.

gerekli malzemeler..1 / spatula 4cm .. fiatı ..3 tl
2/ rulo eleği ..3 tl
3 / 2 kg saten alçı .. 4tl
4/ 220 lik zımpara 1 tabaka .. 1tl
5/ 10 kg beyaz tavan boyası 25 tl
6/ 20 kg plastik boya yada su bazlı silikonlu boya 100tl
** not duvarınıza silikonlu boyayı tavsiye etmem çünkü küf koku duvarlardaki hava transferini ortadan kaldıran ama estetik anlamda parlak gösterişli özelliği var evet. ancak önceki kullanılan boya silikonlu ise bunu plastiğe çevirmek için de geçiş astarı beyaz renkli önce sürülüp kuruması gerekir. Sonra boya uygulanabilir. Hayır ben aynı boyayı kullanacağım diyorsanız direkt silikonlu boyayı uygulayabilirsiniz.
7/ kartonpiyer veya işık bandı kemerlere ayrıca 1 galon (3,5lt) beyaz plastik sürmeniz gerekir çünkü tavan boyası bu tür beyaz elemanları kapatmada zayıf kalır.
8/ kestirme fırçası robot olusa daha iyi açı ayarlıdır. 4 tl
9/ rulo 20 cm . badana fırçasını kullanmak isterseniz yine de tavan boyası için ruloyu almanız gerekir. .. 8 tl
10/ maskeleme bantı 3cm 2 tl / koruma örtüsü 3 tl paketi iki üç tane alın.



1. Duvarlarda delik çatlak ve kabarık yüzeyler spatula ile kazınarak saten alçı (2 kg yetebilir) ile düzlenerek kuruması beklenir. 220 nolu (1 tabaka) zımpara ile zımparalanır.

2. Tavanlar için tavan boyasını (10 kg) hacmen 1/5 su ile inceltin. Rulo eleğini kovanın kenarına monte edin. Boyayı kullanırken çöküntüyü engellemek için çomakla karıştırın. İç cephe 20cm. rulo ile (badana fırçası kullanmayın) önce yatay sonrada dikey istikametlerde sürün. İlk kat sürüldükten sonra
mevsime göre 30 dk.-2 saat bekleyip ikinci kat boyayı uygulayın, bu kural duvar boyasında da geçerlidir.

3. Duvar için eski badanalı yüzeyde çok deformasyon, yağ, kir çoksa ya da farklı özellikte boya seçilmişse (örn silikonlu yüzeyi su bazlı plastik boya ile boyamak yada yağlı boya kullanılmış yüzeyi plastik badanaya dönüştürmek için.) 10 kg (7,5 t) su bazlı geçiş astarı kullanın. 20 kg su bazı plastik yada silikonlu boya alın. Badana sürülmeden önce duvarın alt kenarındaki süpürgelik çıtalarının üzerini kapatacak biçimde kağıt bantla (1 rulo) koruma örtüsünü (2 pk 20m2) yapıtırın yerlere damlamasın. 2. kat boyayı aralarında kuruma süresini dikkate alarak uygulayın. Robot kestirme fırçaısını sapa takarak tavan ve duvar alt üst köşelerini boyayın. Kestirme işlemi birinci kat boyadan sonra yapın. Duvarı boyarken de rulo kullanın, her boyaya daldırdıktan sonra rulo eleğinde fazla boyayı rulodan aldırın.

4. Yağlı boya yapılacak ****l pası yüzeyleri 150 numara zımpara ile temizleyip eski boyalı yüzeyse antipas kullanmadan yağlı boyayı selülozik tinerle çok az incelterek iki kat küçük (10cm) rulo ile uygulayın. Kalorifer peteklerinde de aynı biçimde uygulama yapın. Konuyla ilgili soru sormak istediğinizde seve seve cevaplandırım. Verilen malzeme miktarları 100m bir daire içindir.
 
Üst Alt