Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Temizlik,inatçı lekerler, giyim, yemek, içevek Püf Noktaları.

LeGoLaS

ikra
Onursal Üye
Konum
Türkiye
  • Üyelik Tarihi
    1 Ağu 2008
  • Mesajlar
    9,959
  • MFC Puanı
    3,016
* Lcd Tv Temizliği *

attachment.php


LCD TV’nizi temizlerken “mutlaka” yapmanız gerekenler:
Temizlik öncesinde televizyonunuzu mutlaka kapatın ve fişini çekin.
Mutlaka LCD TV Ekran Temizleyici ve mikro fiber bez kullanın.
Temizleyiciyi mikro fiber bez üzerine yalnızca bezi nemlendirecek kadar sıkın.
Ekranı, üzerine fazla bastırmadan dairesel hareketlerle temizleyin.

LCD TV’nizi temizlerken “asla” yapmamanız gerekenler:
Asla TV’nizi açık konumdayken temizlemeyin.
Asla mikro fiber bez üzerine, sıkıldığında sıvı akacak kadar çok temizleyici dökmeyin. Bezin hafifçe nemlenmesi yeterlidir.
Asla ekran üzerine baskı uygulamayın.
LCD TV Ekran Temizleyici’yi asla ekran üzerine doğrudan sıkmayın.
TV ekranını temizlemek için asla cam temizliğinde kullanılan ürünleri kullanmayın.
TV temizliğinde asla alkol, toluen, aseton benzeri çeşitli kimyasallar içeren temizleyiciler kullanmayın.
 

LeGoLaS

ikra
Onursal Üye
Konum
Türkiye
  • Üyelik Tarihi
    1 Ağu 2008
  • Mesajlar
    9,959
  • MFC Puanı
    3,016
Çaydanlık Nasıl Parlatılır?


10448874_1459612917618164_1699619272_a.jpg


Sirke, yalnızca çaydanlıkta değil mutfak ve banyonun tamamında kullanabileceğiniz mükemmel bir temizleyicidir. Bir bardak sirkenin içine atacağınız tuz çözündükten sonra, çaydanlık ve tencere gibi çelik malzemelerinizi temizleyebileceğiniz bir karışım elde edebilirsiniz. Bir sünger yardımıyla temizlediğiniz çaydanlığınızın pırıl pırıl parladığını göreceksiniz. Dilerseniz tuz eklemeden, yalnızca ılık sirke ile de temizleyebilirsiniz.
Çaydanlığınızı parlatmanın diğer bir yolu, limon kabukları ile ovmaktır. Çelik çaydanlığınızı limon kabukları ile ovduktan sonra, her zamanki gibi yıkayın ve yünlü veya pamuklu bir bezle parlatın.
Elma kabukları ile de çelik çaydanlığınızı parlatabilirsiniz. Temiz çaydanlığınızın içine su koyun, elma kabuklarını içine koyun ve kaynatın. Elma kabuklarının içinde iyice kaynaması çelik eşyanızın parlamasını sağlayacaktır.
Sık kullanılan bir temizlik malzemesi olan karbonatı, sirke ile karıştırarak çaydanlığınızı temizlemek için kullanabilirsiniz. Geceden çaydanlığın içine sirke koyup bırakın. Ertesi gün içinde biraz kalacak şekilde sirkeyi boşaltın, bir yemek kaşığı karbonat ekleyin ve sünger ya da bulaşık fırçasıyla iyice temizleyin.
Bir yemek kaşığı limon tozunu su ile karıştırarak da çaydanlığınızı temizleyebilirsiniz. Bu karışımı çaydanlığınıza koyun ve bir-iki kez kaynatın. Daha sonra suyu boşaltın ve çaydanlığınızı durulayın. Bu yöntemlerle hem tertemiz ve ışıldayan bir çaydanlığa sahip olabilir hem de vücudunuzu kimyasal artıklarından koruyabilirsiniz.
 

LeGoLaS

ikra
Onursal Üye
Konum
Türkiye
  • Üyelik Tarihi
    1 Ağu 2008
  • Mesajlar
    9,959
  • MFC Puanı
    3,016
Mermer Temizliği Nasıl Yapılmalı?

granit_tezgah_rosawell.jpg


Mermer Temizliği hem hijyenlik açısından hem de estetik açıdan çok önemli bir temizlik türüdür. Mermerler hem şık görünümleri ile hem de kullanışları ile evimizde, iş yerlerimizde ve bir çok mekanda tercih edilmektedir. Görüntüleri ile mekana şıklık sağladığı gibi temizliği ile de hem hijyen hemde görünümündeki şıklık açısından çok önemli bir yer tutmaktadır. Mermerlerin en çok tercih edildiği kullanım alanlarından biri mutfak tezgahları’dır. Mutfak tezgahlarında kullanıldığı gibi banyo zeminlerinde duvarlarında çok sık şekilde kullanıldığı da görülmektedir. Temizlik hayatımızın her alanında olduğu gibi mermerlerde de önemli bir yer tutmaktadır. Mermer temizliği bir çok yöntemle yapıldığı gibi lekelerin zorluklarına göre de farklı yöntemlerle de temizlenebilir.

Mermer temizliği yöntemlerinden biri; şarjlı bir elektrikli süpürgesi ile mermerlerin üzerinde veya arasında olan kırıntıları pislikleri tamamen temizledikten sonra krem temizleyiciyi mermerlerin yüzeyine sürüp bir süre kirlerin kabarmasını beklemektir. Kirler ortaya çıktıktan sonra bez yardımı ile yuvarlak hareketler şeklinde mermer temizliği yapılmaktadır. Daha sonrasında ise kuru bir bez ile bütün zemin kurulanmalıdır. Mermer üzerinde oluşacak boyalı lekeler (kahve,meyva suyu vs.) için ise; bir kaç damla amonyak katılmış çamaşır suyu ile temizlik mermer temizliğinde en etkili yöntemdir. Temizleme işlemi bittikten sonra duru su ile mermer yüzeyinin temizlenmesi gerekmektedir. Mürekkep lekelerinin temizliği ise amonyak ve biraz oksijen karışımı ile yapılmakta ve mükemmel sonuçlara ulaştırmaktadır. Mermer zemin üzerinde oluşmuş yağ lekelerini temizleme yöntemi benzindir. Ama bu mermer temizliği yapıldığı sırada ateşten uzak durmaya ve de temizlik sonrasında zeminin iyice durulanmasına dikkat edilmelidir.Bu yöntemlerin yanı sıra bir çok temizleme ve de parlatma işlemlerinde kullanılan arap sabunu da mermer temizliği yöntemlerinden biridir. Sararan mermerlerin beyazlaması için yapılması gereken temizlik işlemi ise; bol tuz ilave edilmiş limon suyu ile yapılır. Mermeri bu şekilde temizledikten sonra duru su ile de temizleme yapılır.

Temizlik işlemi yapılırken bez ile mermer zemine çok fazla bastırmamak zeminde çizik oluşmasını engeller. Asit ve benzeri ürünler ile temas ettirilmesi, sıcak tencerelerin mermer tezgah üzerine konulmaması gibi yöntemlerde mermerin korunmasına yardımcı olurken hemde bakteri v.b. şeylerin üremesini engeller.
 

LeGoLaS

ikra
Onursal Üye
Konum
Türkiye
  • Üyelik Tarihi
    1 Ağu 2008
  • Mesajlar
    9,959
  • MFC Puanı
    3,016
Mürekkep lekeleri
Beyaz mobilya döşemeleri veya kıyafetleriniz hasbelkader bir tükenmez kalemin azizliğine uğrayabilir. Sakin olun ve lekenin üzerine saç spreyi sıkın; leke kolaylıkla çıkacaktır...
 

LeGoLaS

ikra
Onursal Üye
Konum
Türkiye
  • Üyelik Tarihi
    1 Ağu 2008
  • Mesajlar
    9,959
  • MFC Puanı
    3,016


D35ZoO.jpg


DIY: Kendin Yap – Ev Yapımı Leke Çıkarıcı


Ev temizliğindeki en zor durumlardan biri lekelerdir. Kıyafetlerden mobilyalara, halıdan camlara kadar pek çok yerde leke sorunuyla karşılaşabilirsiniz.

Anında müdahale edilmezse lekeler kalıcı hale gelebilir. Bu da çıkarılmalarını güçleştirir. Öncelikle leke çıkarmada doğru malzemeleri seçmelisiniz. Bunun için kimyasal ürünler kullanmak istemiyorsanız, doğal leke çıkarıcılardan faydalanabilirsiniz.
Malzemeler:

1 ölçü arap sabunu
1 ölçü bitkisel gliserin
10 damla limon veya portakal yağı
1 adet cam şişe

Arap sabununu benmari usulüyle gliserinin içinde eritin. Üzerine limon ve portakal yağını ekleyin. Karışımı şişeye koyun ve şişeyi iyice çalkalayın.

Lekeler henüz tazeyken uygulama yapmanız daha etkili olur. Lekeye sıkın ve parmağınızla kumaşa yedirin. 10-15 dakika bekleyin. Akan suyun altında çitileyin. Lekeli kumaşı bı karışımda beklettikten sonra çamaşır makinesinde yıkayabilirsiniz.
Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uçucu yağlar plastiği eritebilmektedir. Bunun için cam şişe kullanın.
Kullanmadan önce kumaşın görünmeyen yerinde uygulama yapın.

Leke çıkarmada doğal ürünleri tercih ederek doğanın korunmasına katkı sağlayabilir ve evinizi doğanın onarıcı etkisiyle donatabilirsiniz.
 

LeGoLaS

ikra
Onursal Üye
Konum
Türkiye
  • Üyelik Tarihi
    1 Ağu 2008
  • Mesajlar
    9,959
  • MFC Puanı
    3,016
Eve Sinen Sigara Kokusu Nasıl Giderilir?

Y4Emnz.jpg


Eve sinen kokular özellikle yaz aylarında iyice katlanılamaz bir sorun haline gelir. Bununla ilgili en rahatsız edici olan ise sigaradır. İçildiği ortamlarda yüzeye sinen koku sağlık sorunlarına da sebep olur.

Sürekli sigara içilen bir ortam hem içmeyenler hem de içenler için büyük bir sorun oluşturur. Elbette önceliğiniz evde sigara içilmesini engellemek olmalıdır. Hatta sigara içilmemesi en kesin çözümdür. Fakat eğer yine de sigara dumanına maruz kaldıysanız bunun çözümü var.
Odaya Sinen Sigara Kokusu Nasıl Giderilir?

Elma Sirkesi ve Hamur Kabartma Tozu Karışımı

Bir su bardağının içine kabartma tozunu dökün, üstüne de elma sirkesi ilave edin. Sirkeyi, tozun topaklanmaması için yavaş yavaş ekleyin. Bu karışımı odaya koyun. Karışımı zamanla buharlaşarak sigara kokusunu yok edecektir.

Kahve

Artık kullanmadığınız tüllerden birkaç kese hazırlayın. Bu keselerin içini kahveyle doldurun ve keseleri evin çeşitli yerlerine asın. Kahve sigara kokusunu emer ve eve güzel bir koku yayar.

Kokulu Mumlar

Özellikle de sigara içilirken evde kokulu mum yakmak çok işe yarar. Sehpanın ortasına yerleştirdiğiniz bir kokulu mum aynı zamanda dekoratif görünecektir.

Limon ve Portakal Parçaları

Eğer mevsim uygunsa pazardan aldığınız birkaç portakal ve limonun kabuğu da yardımcı olacaktır. Portakal ve limonları dilimleyip evin çeşitli yerlerine koyun. Fakat bir iki gün sonra dilimleri toplamayı ihmal etmeyin.

Sirke

Sigara içilen odaya geceden birkaç kase sirke koyun. Birkaç gün sonra kaseleri kaldırabilirsiniz. Ardından odayı havalandırmayı ihmal etmeyin.

Kül Tablalarını Sürekli Değiştirin

Sigara içilmesi konusunda ısrar eden ev sakinlerini ya da misafirlerinizi balkona yönlendirin. Fakat bir şekilde odada sigara içilmişse, külleri kül tablasında bekletmeyin. Bu, kokunun ortamda kalmasına sebep olur. Kül tablasını sürekli değiştirin.
 

LeGoLaS

ikra
Onursal Üye
Konum
Türkiye
  • Üyelik Tarihi
    1 Ağu 2008
  • Mesajlar
    9,959
  • MFC Puanı
    3,016
Basit bir sivrisinek tuzağı yapmayı öğrenin.

İhtiyacımız olan şey temelde:
200 ml su
50 gr kahverengi şeker
1 paket maya (herhangi bir süpermarket bulunur ekmek mayası) ve bir 2 litrelik plastik bir cola şişesi

prosedür:
plastik şişeyi şekildeki gibi kesin
2..Sıcak su ile kahverengi şekeri karıştırın. Soğumasını bekleyin. soğuduğu zaman şişenin alt yarısına dökün.
3..Mayayı ekleyin. Karıştırmaya gerek yoktur. Karbondioksit oluşturun.
4.. Şişenin diğer yarısı, baş aşağı, huni şeklinde yerleştirin.
5.. Siyah bir şey ile (bant) şekildeki gibi sarın ve evinizin bir köşesine koyun.

İki hafta sonra sivrisinek ve şişe içinde ölü sivrisinek miktarını göreceksiniz.

Sivrisinek ve sivrisinek siteleri üreme, evlerine temizlik ek olarak, okullar, çocuk yuvaları, hastaneler, evler, çiftlikler, çiftlikler, çiftlikler, kreşler çok yararlı bu yöntemi kullanabilirsiniz
 

LeGoLaS

ikra
Onursal Üye
Konum
Türkiye
  • Üyelik Tarihi
    1 Ağu 2008
  • Mesajlar
    9,959
  • MFC Puanı
    3,016
Mutfakta hızlı temizlik yapmanın sırrı

Evinizi ve özellikle de mutfağınızı saatlerce temizlerken çok mu yoruluyorsunuz? Peki mutfağınızı daha kısa sürede temizlemenin bir yolu olduğunu bilseydiniz bu durum değişir miydi?

Reader's Digest dergisinde yer alan habere göre, mutfakta hızlı temizlik yapmanın 5 sırrı:

1. Saat yönünde temizleyin: Mutfakta temizliğe ocaktan başlayın ve mutfağınızda saat yönünde hareket edin.

2. Yukarıdan aşağıya temizleyin: Yemek pişirdiğiniz yüzeyleri temizlemeden önce aspiratörü ve bacasını temizleyin. Sonra yerleri süpürmeden önce tezgahı, masanın üstünü, sandalyelerin üstünü silip temizleyin.

3. Islak temizlikten önce kuruyla temizleyin: Spreyle silip temizlemeden önce mikrofiber bezle ya da el beziyle kırıntıları toplayın. Halınızı makineyle yıkamadan önce elektrik süpürgesiyle yerleri güzelce süpürün.

4. Hareketinizi en aza indirin: Sürekli ileri geri yürümekten kurtaracak bir temizleme tarzı geliştirin. Örneğin, başka bir odada dolabınıza gidecek parçaların hepsini bir tepsiye yerleştirin, hepsini birden taşıyın ve tekrar tekrar gidip gelmekten kurtulun.

5. Temizlik ürünlerinin işlerini yapmasına izin verin: Sprey temizleyicileri püskürtmeniz gereken tüm yüzeylere sıkın ve yağları çözmeleri için onlara zaman verin. Ocaktan başlayın ve mutfağın içinde dolaşın, tezgahın üstüne, dolaplara spreyleri püskürtün. Sonra ocaktan başlayarak aynı daire içinde püskürttüğünüz sırayla ilerleyin ve yüzeyleri silerek temizleyin.
 

LeGoLaS

ikra
Onursal Üye
Konum
Türkiye
  • Üyelik Tarihi
    1 Ağu 2008
  • Mesajlar
    9,959
  • MFC Puanı
    3,016
Evdeki Böceklerden Dogal Yollardan Kurtulun!



P576jd.jpg


Bahar ve yaz aylarının gelişi ile birlikte pek çok kişi evlerini istila eden böceklerden yakınmaya başlarlar. Doğanın uyanışı tüm canlılar için yüzeye çıkış anlamına geldiği düşünülürse bu endişe son derece haklıdır. Hiç kimse evinde böcek ile karşılaşmaktan hoşlanmaz bu nedenle de böceklerden kurtulmanın yollarını aramaya başlarlar.

Böceklerden kurtulmak söz konusu olduğunda akla ilk gelen ilaçlama firmalarıdır. Ancak bu çözümde kullanılan ilaçların kimyasal alt yapısı bazı kişiler için farklı rahatsızlıkların ortaya çıkması anlamına gelir. Bu durumda evdeki böceklerden doğal yollarla kurtulmanın araştırılması ve farklı metotlar benimsenmesinin önemi büyüktür.

Böceklerle mücadelede öncelikli kural evin temiz ve derli toplu tutulmasıdır. Böcekler çoğunlukla yemek arayışı ile evlere girerler. Kırıntı ve benzeri yemek artıkları böcekler için bir ziyafettir. Dolapların, rafların, mutfak tezgahının ve zeminin temiz tutulması evin böcek istilasından en az zarar ile kurtulmasını sağlar. Elbette tek başına ev hijyeni çözüm değildir. Apartmanlarda konumlanan evlerde apartmanın da yeteri kadar temiz olması varsa kömür deposu ya da depo gibi kapalı ve rutubetli alanların periyodik olarak ilaçlanması, evin apartmana açılan kapısının sağlamlığı (kapının altındaki boşluk böcekler için bulunmaz bir geçiş alanıdır) gibi detaylar iyice düzenlenmeli ve önemsenmelidir.

Diyelim ki eviniz ve apartmanınız son derece temiz bu durumda böcek vakasına rastlanmaz mı? Hayır, rastlanır. Temizlik sadece evinizde karşılaşabileceğiniz böcek oranını düşürmek için gereklidir. Peki, böceklerin evimizde görülmesi durumunda ne yapacağız?


Böceklerden kurtulmak için doğa dostu pek çok var. Örneğin, bebek pudraları ve tarçın evdeki karınca popülasyonunu azaltmak için etkilidir. Karıncaları uzak tutmak için karıncaların çıkış alanlarına tarçın dökün, eğer amacınız karıncaların kökünü kurutmak ise o zaman bebek pudrası dökün. Bebek pudrasını taşıyarak evlerine götüren karıncaların toplu halde ölümü gerçekleşecektir.

Balkon ve bahçelerde rastlanan böceklerden kurtulmak ise amacınız o zaman en etkili yöntem kuşların bu alana çekilmesini sağlamaktır. Kuşlar; solucan ve muadili böcekler ve diğer küçük böceklerle beslenirler. Kuşları bahçe ya da balkonunuza çekmenin en kolay yolu, kuşların su ihtiyacını karşılayacakları küçük kuş çanakları koymaktır. Zaman zaman bulgur ve benzeri besin malzemeleri de kullanabilirsiniz. Kuşların sizin bulunduğunuz alanın beslenmeleri ile uygun bir alan olduğunun keşfi ile hem böceklerden kurtulmuş olursunuz hem de diğer canlıların beslenme alışkanlıklarını riske atmamış olursunuz.

Yarasaların kötü ününe karşı sivrisinekle mücadele de ne denli yararlı canlılar olduğu bilinmekte. Dilerseniz bir yarasa evi de bahçenize inşa edebilirsiniz böylece sivrisineklerle mücadelede son derece doğal bir yöntem belirlemiş olursunuz.

Karafatmalar hem görünüm itibariyle hem de hızlı üreme özellikleri ile en belalı ev böceklerinden biridir. Karafatmalardan kurtulmanın yolları aranırken öncelikle bu böcek türünün en çok yaşam ve üreme gösterdiği kapı ve pencere pervazları dikkate alınmalıdır. Bu alanlara yapışkanlı bant yerleştirmek karafatmaların yakalanması için yeterlidir. Eğer eviniz giriş katı, bahçe yaşamlı ise bu noktada karafatmalarla mücadele de doğal yöntemler eksik kalabilir. Konunun uzmanlarından yardım almakta fayda vardır.

Örümcekler de evleri kendilerine mesken edinebilen böceklerdendir. Ve tıpkı karafatmalar gibi hızlı çoğalırlar. Örümceklerle mücadele de bilinmesi gereken en önemli nokta örümceklerin bir görünen bir de görünmeyen mesken arayışlarıdır. Hızla ördükleri ağı genelde avlanmak için kullan örümcek koltuk altları gibi sık temizlenmeyen alanları üremek için tercih ederler. Özellikle koltukların, yerden bir parmak da olsa yüksek dolapların altları mutfak-banyo tezgahlarının görünmeyen yerleri örümcekler için korunaklı üreme alanlarıdır. Ayda bir koltuk-kanepelerin altının elektrikli süpürge yardımı ile alınması evde görünen örümcek popülasyonun azalmasını sağlayacaktır. Koltuk ve kanepelerinizin altını kaldırdığınızda burada beyaz kozalar içine saklanmış örümcek yumurtalarını görebilirsiniz.​
 

LeGoLaS

ikra
Onursal Üye
Konum
Türkiye
  • Üyelik Tarihi
    1 Ağu 2008
  • Mesajlar
    9,959
  • MFC Puanı
    3,016
Kettle kireçten nasıl arındırılır?



kettle-kirecten-nasil-arindirilir--5300399.Jpeg


Kettle kireçten nasıl arındırılır?

Mutfağın vazgeçilmezlerinden kettle (su ısıtıcı), zamanla kullanıma bağlı olarak kireçle kaplanır.

Mutfağın vazgeçilmezlerinden kettle (su ısıtıcı), zamanla kullanıma bağlı olarak kireçle kaplanır. Bu kireç parçaları ısınan suyla birlikte yemeklere ya da kahve ve çaylara da aktarılır.

Mutfakta en sık kullanılan aletlerden biri olan su ısıtıcının kireçten arındırılması hem uzun kullanımı hem de kirecin yiyecek ve içeceklerinize karışmaması için önemlidir. Besinlerinize karışan kireç kötü bir tat bırakacaktır. Bunu engellemek için su ısıtıcınızı düzenli olarak temizleyin.
Su ısıtıcısı nasıl temizlenir?

Su ısıtıcısını elma ya da üzüm sirkesi ile temizleyebilirsiniz. Su ısıtıcısına bir bardak sirke ile kireçli alanı kaplayacak kadar su koyun. Suyu bir iki kez kaynatın. Kaynadıktan sonra ısıtıcıyı kapatın ve suyun ılınmasını bekleyin. Böylece kireç çözülecektir. Suyu boşaltın ve ısıtıcıya temiz su ekleyin. Bu halde birkaç kez daha çalıştırın. Böylece sirke tadı da geçecektir. Eğer eve sirke kokusu yayıldıysa, camları açarak evi havalandırın.

Kireçten kurtulmak için limon tuzu da kullanabilirsiniz. Sirke ile temizlediğiniz gibi, sirke yerine limon tuzu kullanarak, aynı yöntemle kireci temizleyebilirsiniz. Suya 1-2 yemek kaşığı limon tuzu ilave etmeniz gerekir. Bu işlem bittikten sonra da ısıtıcıyı birkaç kez temiz suyla çalıştırın. Bu işlem sirkeden daha kokusuzdur.

Son olarak, kireç çözücü kimyasal maddeler kullanabilirsiniz. Kimyasal maddeler sağlığa zarar verebilmektedirler. Bunun için ilk iki yöntemin kullanılması tavsiye edilir.

Bu yöntemleri kullanarak ısıtıcınızı kireçten arındırabilirsiniz. Böylece daha uzun süre kullanım imkanına kavuşursunuz.
 

LeGoLaS

ikra
Onursal Üye
Konum
Türkiye
  • Üyelik Tarihi
    1 Ağu 2008
  • Mesajlar
    9,959
  • MFC Puanı
    3,016
Su lekesi nasıl çıkarılır?


su-lekesi-nasil-cikarilir--5315511.Jpeg


Su lekesi nasıl çıkarılır?

Ahşap masaların üzerinde sık sık gördüğümüz ve elbette ki hoşlanmadığımız su lekelerini çok basit bir yöntem ile çıkarabilirsiniz.

Bir miktar beyaz diş macununu su lekesine direkt olarak uygulayın.


Havlu yardımıyla ovalayarak temizleyin. Diş macunu su lekelerini çıkarmada inanılmaz etkilidir.​
 

LeGoLaS

ikra
Onursal Üye
Konum
Türkiye
  • Üyelik Tarihi
    1 Ağu 2008
  • Mesajlar
    9,959
  • MFC Puanı
    3,016
Aspiratör nasıl temizlenir?

aspirator-nasil-temizlenir--5326081.Jpeg


Aspiratör nasıl temizlenir?

Mutfakların temizlik konusunda kurtarıcılarından olan aspiratörler yağ birikmesi sonucu zamanla kirlenir.

Mutfakların temizlik konusunda kurtarıcılarından olan aspiratörler yağ birikmesi sonucu zamanla kirlenir.

Yemek kokularını ortadan kaldırdığı için hemen her mutfakta kullanılan aspiratörler, yağ katmanlarından arındırılmazsa zamanla kullanılmaz hale de gelebilir. Aspiratör temizliği zahmetli bir iştir. Filtrelerinin tıkanıp veriminin düşmesini istemiyorsanız, düzenli olarak temizliğin yapmalısınız.

Aspiratör nasıl temizlenir?
[*]Bir tencereye su koyup ocakta kaynatın. Oluşan buhar aspiratördeki kirlerin yumuşamasını sağlar.
[*] Arından aspiratörün parçalarını sökün. Bunun için kullanma kılavuzundan yardım alın.
[*] Temizlik için yağ sökücü deterjanlardan kullanmalısınız. Ankastre temizlik deterjanları çizilmeyi önceleyecektir.
[*] Söktüğünüz parçalara yağ sökücü sıkın. Parçaları bu halde beklemeye bırakın.
[*] bulaşık makinesinde yıkanabilecek parçalar için makineyi kullanabilirsiniz.
[*] Beklemeye bıraktığınız parçaları yumuşak bir bezle ovun.
[*] Temizlenen parçaları bol suyla durulayın.
[*] Kuruladığınız parçaları yerine monte edin.

Aspiratörünüzü temizlerken elektronik kısımlarına su kaçmamasına dikkat edin. Parçaları tek tek durulamalı ve parçalarda deterjan kalmadığından emin olmalısınız. Ardından aspiratörünüzü güvenle kullanabilirsiniz.EvHayat
 

LeGoLaS

ikra
Onursal Üye
Konum
Türkiye
  • Üyelik Tarihi
    1 Ağu 2008
  • Mesajlar
    9,959
  • MFC Puanı
    3,016
camasir-makinesini-nasil-temizlemelisiniz--5300381.Jpeg


Çamaşır makinesini nasıl temizlemelisiniz?

Çamaşır makinesi, temizliği en çok ihmal edilen eşyaların başında gelir.

Çamaşır makinesi, temizliği en çok ihmal edilen eşyaların başında gelir. Çamaşır makinesi bir temizleme aracı olduğundan, kendisinin de temizlenmesi gerektiği akla pek gelmez.

“Eğer bozulduysa, tamiri hiç düşünmeyin, çöpe atın.” cümlesini duymuşsunuzdur. Evet, çamaşır makinesinden bahsediliyor. Bu sebeple çamaşır makinenizin ömrünü uzatmak için bakımını ihmal etmemelisiniz. Özellikle soğuk suyla yıkamayı tercih ediyorsanız, makinenizde bakteri üreyebilir.

Çamaşır makinesi bakımı

Makinenizin dışını nemli bir bez yardımıyla temizleyebilirsiniz. Eğer bu yeterli olmuyorsa, suya biraz deterjan ekleyebilirsiniz. Deterjanlı bezle sildikten sonra, bir kere de suru suyla silin ve makinyei kurulayın.

Deterjan gözü; birikme, tortulanma ve küflenme oluşabilecek bir alandır. Deterjanın alındığı kısım olduğundan bu bölümün temizliğine özellikle özen göstermelisiniz. Deterjan gözü çıkarılabilen bir parçadır. Parçayı çıkardıktan sonra bir bez yardımıyla silebilirsiniz. Eğer tortulanma varsa suyla yıkayabilirsiniz. Küflenme oluşmuşsa bir fırça yardımıyla küfü temizleyin. Dilerseniz bu parçayı bulaşık makinesinde de yıkayabilirsiniz. Fakat deterjan gözünü mutfak eşyalarıyla birlikte yıkamayın. Deterjan gözünün koyulduğu gözü de bir bez yardımıyla temizleyin.

Makinelerin çoğunda servis yıkama programı vardır. Eğer makinenizde bu program varsa, makinenizin içini temizlemek için kullanabilirsiniz. Eğer yoksa, makinenizin toz deterjan gözüne beyaz sirke koyun ve makineyi pamuklular programında çalıştırın. Böylece makinenizin içini temizleyebilirsiniz.

Makinenizin körük lastiği zamanla küflenir. Bu da çamaşırlarınızın küf kokmasına sebep olur. Küflenmeyi engellemek için, her yıkamadan sonra lastiği silmelisiniz. Lastiğin ıslak kalması küflenmesine sebep olmaktadır. Eğer küflenme oluşmuşsa, lastiği çamaşır sulu bezle silin. Buna rağmen küf temizlenmiyorsa lastiğin değiştirilmesi gerekir.
Dikkat edilmesi gerekenler:

Temizleme işlemini 6 ayda bir yapmalısınız.
Deterjan gözünü haftada bir kontrol etmeniz gerekir.
Ağır kimyasallar çamaşır makinesi temizliğinde kullanılmamalıdır.

Bu yöntemleri kullanarak çamaşır makinenizin kullanım ömrünü uzatabilirsiniz. Ev Hayat​
 

LeGoLaS

ikra
Onursal Üye
Konum
Türkiye
  • Üyelik Tarihi
    1 Ağu 2008
  • Mesajlar
    9,959
  • MFC Puanı
    3,016
boya-badana-nedir.jpg


Boya işlemleri sırasında kişileri en çok korkutan boya sonrasında badana lekelerinin nasıl çıkacağıdır. Bunun için gerekli önlemler alınmalıdır. Boya badana sırasında etrafa damlamasını engellemek amacıyla naylonlar serilebilir.

Ancak bir kere boya badana yapılmaya başlandıysa etrafa ve kıyafetlere damlayan boya lekesinden kaçmak imkansız bir hal almaktadır. Bu durumda lekenin çıkarılması için uzun zaman beklemek lekenin derine işlemesine ve daha zor bir şekilde çıkarılmasına neden olacaktır. Bunun için gerekli önlemlerin en kısa süre içerisinde alınması gerekir.

Boya badana lekesini temizleme;
Badana lekelerini çıkarmak için farklı yöntemler uygulanmaktadır. Etrafa yayılan boya lekesi terebentin denilen bir madde ile birlikte silinerek kolaylıkla çıkarılabilir. Ancak terebentinin ılık olması gerekmektedir.

Bu yüzden şişesi ile birlikte kısa bir süre ılık bir suda bekletmek yeterli olacaktır. Daha sonra ılımış terebentini lekenin olduğu bölgelere temiz bir bez yardımı ile silmek gerekecektir.

Badana lekesi genel olarak tiner yardımı ile de çıkacağı için lekenin olduğu bölgenin tiner ile silinmesi gerekir. Ancak tiner yapısı itibari ile kötü koku bırakacağı için terebentin kullanılması önerilmektedir. Böylece korkutucu badana lekeleri oldukça hızlı bir şekilde silinebilir ve zorlu leke olmaktan çıkabilir.​
 

LeGoLaS

ikra
Onursal Üye
Konum
Türkiye
  • Üyelik Tarihi
    1 Ağu 2008
  • Mesajlar
    9,959
  • MFC Puanı
    3,016
avize-modelleri-14.jpg


Avizeler, salonlarımızın en önemli dekoratif parçalarından birisidir. Avizelerin salonumuza kattığı değer ve atmosfer sayesinde kişiliğimiz dahi etkilenebilir. Örnek olarak güzel bir atmosfer sağlayan bir avize bizi daha dinamik hissettirebilir. Özellikle sık sık misafir ağırlayan kişilerin misafirler üzerinde bile kalıcı bir etki oluşturabilir. Bu yüzden evimizin salonuna konulan şık bir avize göz ardı edilemez.

Söz konusu olan ve sınırları aşan derecede söz konusu olan avizelerin temizliği bir o kadar da önemlidir. Günümüz de artan avize sayısı artığı süre boyunca ortaya yeni modeller çıkmaktadır ve bu avizelerin temizliği geçen süre boyunca daha da zorlaşmaktadır. Peki, bu dekoratif parçanın temizliği nasıl yapılır?

Avize temizliği nasıl yapılır?
Küçük kristal avizelerin temizliğini yapabilmek, sade avizelerin temizliğini yapmaktan çok daha zordur. Normal bir avizeyi nemli bir bez ile veya mikro fiber bez yardımıyla hızlı bir şekilde temizleyip ilk günkü parlaklığını elde edebiliriz.

Kristal avizelerin temizliğini az önce de söz konusu olduğu gibi daha zordur. Kristal avize neden kirlenir? Bu sorunun cevabını hepimiz biliriz. Kristal avizelerin kirlenmesine neden olan olaylardan birisi biziz, birisi de doğal etkenler. Doğal etkenlerden kastım mesela sigara içerek kristal avizede ki kristallerin sararmasına ve sarardığı için ışığın engellenmesine neden oluruz. Diğer etken ise doğal yani tozdan falan dolayı kirlenmesidir.

Kristal avizelerin temizliğinde kristaller teker teker sökülüp sirkeli bir pamuk yardımıyla, kristaller birbirine değmeyecek şekilde silinerek parlaklığını tekrar elde edebiliriz.​
 
Üst Alt