142)KEKı KOLAY ÇIKARMAK ıÇıN NE YAPMALI
Kek kalıbınızın içerisine hamurunuzu dökmeden önce ortasına bir şerit aliminyum folyo
koyun. Böylece kekinizi pişirdikten sonra kolayca çıkartabilirsiniz.
143)KEKıN ÇÖKMEMESı ıÇıN NE YAPMALI
Hazırladığınız kekin fırında pişirirken çökmemesi için hamuru kalıbıyla birlikte fırına
koymadan önce 20 dakika kadar dinlendirin.
144)KEKıN ORTASINA MALZEME KOYMAK ıÇıN NE YAPMALI
Hazırladığınız kekin ortasına malzeme koyacağınız zaman bıçak ile kesmenize gerek yok ,
dikiş ipliğini kekin etrafına gerip dikkatlice çektiğiniz zaman düzgün bir şekilde kesildiğini
göreceksiniz.
145)KEREVıZ PıŞıRıRKEN KOKUSUNU NASIL ALIRIZ
Kereviz pişirirken kokusunu almak için içine biraz lahana turşusu koyun. Turşu kerevizin kokusunu alacaktır.
146)KESıLMıŞ LıMON NASIL SAKLANIR
Küçük bir tabağa toz şeker serpin , kesik tarafı şekerin üzerine gelecek şekilde koyun 2 hafta limon kurumadan saklanır.
147)KIZARTMA KOKUSUNU YOK ETMEK ıÇıN NE YAPMALI
Mutfağınıza sinmiş kızartma kokusunu yok etmek için ızgaranın üzerine defne yaprağı ,
adaçayı yaprağı ve kekik yaprağı koyun.
Kek kalıbınızın içerisine hamurunuzu dökmeden önce ortasına bir şerit aliminyum folyo
koyun. Böylece kekinizi pişirdikten sonra kolayca çıkartabilirsiniz.
143)KEKıN ÇÖKMEMESı ıÇıN NE YAPMALI
Hazırladığınız kekin fırında pişirirken çökmemesi için hamuru kalıbıyla birlikte fırına
koymadan önce 20 dakika kadar dinlendirin.
144)KEKıN ORTASINA MALZEME KOYMAK ıÇıN NE YAPMALI
Hazırladığınız kekin ortasına malzeme koyacağınız zaman bıçak ile kesmenize gerek yok ,
dikiş ipliğini kekin etrafına gerip dikkatlice çektiğiniz zaman düzgün bir şekilde kesildiğini
göreceksiniz.
145)KEREVıZ PıŞıRıRKEN KOKUSUNU NASIL ALIRIZ
Kereviz pişirirken kokusunu almak için içine biraz lahana turşusu koyun. Turşu kerevizin kokusunu alacaktır.
146)KESıLMıŞ LıMON NASIL SAKLANIR
Küçük bir tabağa toz şeker serpin , kesik tarafı şekerin üzerine gelecek şekilde koyun 2 hafta limon kurumadan saklanır.
147)KIZARTMA KOKUSUNU YOK ETMEK ıÇıN NE YAPMALI
Mutfağınıza sinmiş kızartma kokusunu yok etmek için ızgaranın üzerine defne yaprağı ,
adaçayı yaprağı ve kekik yaprağı koyun.