Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Temizlik,inatçı lekerler, giyim, yemek, içevek Püf Noktaları.

LeGoLaS

ikra
Onursal Üye
Konum
Türkiye
  • Üyelik Tarihi
    1 Ağu 2008
  • Mesajlar
    9,959
  • MFC Puanı
    3,016
142)KEKı KOLAY ÇIKARMAK ıÇıN NE YAPMALI
Kek kalıbınızın içerisine hamurunuzu dökmeden önce ortasına bir şerit aliminyum folyo
koyun. Böylece kekinizi pişirdikten sonra kolayca çıkartabilirsiniz.

143)KEKıN ÇÖKMEMESı ıÇıN NE YAPMALI
Hazırladığınız kekin fırında pişirirken çökmemesi için hamuru kalıbıyla birlikte fırına
koymadan önce 20 dakika kadar dinlendirin.

144)KEKıN ORTASINA MALZEME KOYMAK ıÇıN NE YAPMALI
Hazırladığınız kekin ortasına malzeme koyacağınız zaman bıçak ile kesmenize gerek yok ,
dikiş ipliğini kekin etrafına gerip dikkatlice çektiğiniz zaman düzgün bir şekilde kesildiğini
göreceksiniz.

145)KEREVıZ PıŞıRıRKEN KOKUSUNU NASIL ALIRIZ
Kereviz pişirirken kokusunu almak için içine biraz lahana turşusu koyun. Turşu kerevizin kokusunu alacaktır.

146)KESıLMıŞ LıMON NASIL SAKLANIR
Küçük bir tabağa toz şeker serpin , kesik tarafı şekerin üzerine gelecek şekilde koyun 2 hafta limon kurumadan saklanır.

147)KIZARTMA KOKUSUNU YOK ETMEK ıÇıN NE YAPMALI
Mutfağınıza sinmiş kızartma kokusunu yok etmek için ızgaranın üzerine defne yaprağı ,
adaçayı yaprağı ve kekik yaprağı koyun.
 

LeGoLaS

ikra
Onursal Üye
Konum
Türkiye
  • Üyelik Tarihi
    1 Ağu 2008
  • Mesajlar
    9,959
  • MFC Puanı
    3,016
148) KIZARTMA KOKUSUNUN EVE YAYILMASINI ÖNLEMEK ıÇıN NE
YAPMALI
Kızartma kokusunun tüm eve yayılmasını önlemek için yağın içerisine 1-2 dal maydonoz
atın.

149)KIZARTMA YAPARKEN YAĞIN SIÇRAMAMASI ıÇıN NE YAPMALI
Kızartma yaparken yağın sıçramaması için bir tutam tuz atmanız yeterlidir.

150)KIZARTMANIN TAVAYA YAPIŞMASINI ÖNLEMEK ıÇıN NE YAPMALI
Yeni bir tava satın aldığınızda ilk önce içinde bir miktar sirke kaynatın. Bu işlem ilerde
kızartmalarınızın tavaya yapışmasını önleyecektir
 

LeGoLaS

ikra
Onursal Üye
Konum
Türkiye
  • Üyelik Tarihi
    1 Ağu 2008
  • Mesajlar
    9,959
  • MFC Puanı
    3,016
151)KıVıLER ÇOK SERT ıSE NE YAPMALI
Satın aldığınız kiviler çok sert ve ham ise gece boyunca plastik bir torba içerisinde elma ve
armutla saklayın.

152)KONSERVE AÇILDIKTAN SONRA NE YAPMALI
Konserve açıldıktan sonra cam kavanozda saklanırsa daha dayanıklı olur.

153)KURU FASULYALARI DAĞILMADAN PıŞıRMEK ıÇıN NE YAPMALI
Kuru fasulyaları dağılmadan pişirmek istiyorsanız tuzu ve salçayı ya da domatesleri fasulyalar yarı piştikten sonra koyun.

154)KURU FASULYANIN ıYı PıŞMESı ıÇıN
Kuru fasulya, kuru barbunya, nohut gibi bakliyatın iyi pişmesi ve gazının çıkması için pişirmeden bir gece önce ılık suyla ıslatıp bekletin. Ertesi gün suyunu değiştirip 1 çay kaşığı kimyon ilave edip haşlayın.

155)KURU SOĞANLARI NASIL KORURUZ
Kuru soğanları kese kağıdına sardıktan sonra buzdolabının sebze bölümünde muhafaza
ederseniz çürüyüp bozulmasını önlemiş olursunuz.
 

LeGoLaS

ikra
Onursal Üye
Konum
Türkiye
  • Üyelik Tarihi
    1 Ağu 2008
  • Mesajlar
    9,959
  • MFC Puanı
    3,016
156)KUŞ ÜZÜMLERıNı AYIKLAMAK ıÇıN NE YAPMALIKuş üzümlerini ayıklamak için onları bir avuç unla ovuşturunuz ve kalın delikli bir süzgece atınız. Unla beraber çöplerde düşer.



157)LAHANA PıŞıRıRKEN KOKUSUNU NASIL YOK EDERıZ.
Bunu önlemek için lahanayı pişireceğiniz tencerenin içine biraz ekmek içi koymak yeterlidir. Yemeğe karışmaması için ekmek içlerini küçük temiz bir torba içinde koymanız , sonra alıp atmanız da size büyük kolaylık sağlayacaktır.

158)LıMONDAN DAHA FAZLA SU ELDE ETMEK ıÇıN NE YAPMALI
Limonu fazla sıcak olmayan bir fırında birkaç dakika bekletin.

159)MANTARIN KARARMASI NASIL ÖNLENıR
Mantar sotelenirken tencerenin kapağı açık olursa hem mantarların suyunu vermesi hem de kararması önlenir

160)MANTARLARIN DAHA LEZZETLı OLMASI ıÇıN NE YAPMALI
Mantarların daha lezzetli olması için pişirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu
koyun. 5 dakika bekletin , daha sonra pişirin.
 

LeGoLaS

ikra
Onursal Üye
Konum
Türkiye
  • Üyelik Tarihi
    1 Ağu 2008
  • Mesajlar
    9,959
  • MFC Puanı
    3,016
161)MAYDONOZ VE DEREOTU NASIL SAKLANIR
Maydonoz ve dereotunu bozulmadan saklayabilmek için yıkayıp, kağıt havlu üzerinde süzülmeye bırakın. Cam bir kavanoza koyup kapağı kapalı olarak buzdolabında bekletebilirsiniz.

162)MEYVELERıNıZıN TAZE KALMASI ıÇıN NE YAPMALI
Meyvelerin arasına serpiştireceğiniz herhangi bir türden yapraklar onları uzun süre taze
tutacaktır.

163)MISIR HAŞLARKEN DAHA LEZZETLı OLMASI ıÇıN NE YAPMALI
Mısır haşlarken daha lezzetli olması için içerisine bir tatlı kaşığı şeker atın.

164)NASIL ELMA SıRKESı YAPABıLıRıZ
Soyulmuş elma kabuklarını atmayın.Bir kavanoza koyun, üzerini kapatacak kadar kaynatıp soğuttuğunuz suyu ilave edin. 2 tatlı kaşığı toz şeker koyun.Ağzını kapattıktan sonra ılık bir yerde bir süre bekletin. Sirkeniz olunca süzerek kullanın. Bu sirke midenize zarar vermez.

165)OMLETıN TAVAYA YAPIŞMAMASI ıÇıN NE YAPMALI
Hazırladığınız omletin tavaya yapışmaması için , önce tavayı ocağa koyup iyice ısıtın ,
sonra yağı döküp kızdırın, daha sonra karışımı tavaya alın ve ocağın altını kısın.
 

LeGoLaS

ikra
Onursal Üye
Konum
Türkiye
  • Üyelik Tarihi
    1 Ağu 2008
  • Mesajlar
    9,959
  • MFC Puanı
    3,016
166)PASTALARIN GEVREK OLMASI ıÇıN NE YAPMALI
Pastaların daha gevrek olması için hamurun içerisine bir çay kaşığı tuz atın.(Tatlı-Tuzlu fark etmez.)

167)PASTANIZ ıÇıN PUDRA ŞEKERı GEREKıYORSA NE YAPMALI
Temiz iki kağıt arasına toz şekeri koyun. Isıttığınız ütüyü bu kağıdın üzerinde şekerler un haline gelene kadar gezdirin. Pudra şekeriniz hazır olacaktır.

168)PATATES PıŞıRıRKEN NE YAPMALI
Patates pişirirken suyuna bir kaşık sirke konursa hem rengi sarı kalır hem de daha lezzetli olur.



169)PATATESıN FıLıZLENMESıNı ÖNLEMEK ıÇıN NE YAPMALI
Büyük miktarda patatesiniz varsa torbanın içerisine bir adet elma koyun . 8 hafta boyunca
filizlenmesini ve büzüşmesini önler.

170)PEYNıRı KOLAY RENDELEMEK ıÇıN NE YAPMALI
15 dakika buzlukta bekletmek yeterli olacaktır.
 

LeGoLaS

ikra
Onursal Üye
Konum
Türkiye
  • Üyelik Tarihi
    1 Ağu 2008
  • Mesajlar
    9,959
  • MFC Puanı
    3,016
171)PıLAVIN DAHA LEZZETLı OLMASI ıÇıN NE YAPMALI
Patlıcan kabuklarını soyduktan sonra içine sirke ve çok az zeytinyağı konmuş suda bir süre
haşlayın. Daha sonra istediğiniz küçüklükte dilimleyin ve pilav yaparken içine karıştırın.

172)PıLAVIN TANE TANE OLMASI ıÇıN NE YAPMALI
Pişireceğiniz pilavın tane tane ve beyaz olması için tencereye incecik bir dilim limon koyun.

173)PıLAVINIZI TEKRAR ISITIRKEN NE YAPMALI
Pilavınızı tekrar ısıtırken bir kabın içerisine su koyup bu kabın üzerine pilav tenceresi koyularak ısıtılırsa pilav taneli kalır, tazeliğini muhafaza eder.

174)PıŞEN SEBZELERıN RENGıNı KAYBETMEMESı ıÇıN NE YAPMALI
Pişirdiğiniz sebzelerin rengini kaybetmemesi için bir kesme şeker ya da limon suyu koyun.

175)PORTAKALLARIN DAHA FAZLA SU VERMESı ıÇıN
Sıkılmadan önce bir süre soğuk suda bekletilen portakallar daha fazla su verir
 

LeGoLaS

ikra
Onursal Üye
Konum
Türkiye
  • Üyelik Tarihi
    1 Ağu 2008
  • Mesajlar
    9,959
  • MFC Puanı
    3,016
176)PÖRSÜMÜŞ YEŞıLLıKLERı NASIL CANLANDIRIRIZ
Tazeliği gitmiş pörsümüş yeşillikleri canlandırmak için , 2 kaşık limon suyu karıştırılmış buzlu su dolu kabın içine koyun, 1 saat buzdolabında bekletin.

177)RAFADAN YUMURTALARIN ÇATLAMAMASI ıÇıN NE YAPMALI
Kabın içerisine fincan tabağı koyarsanız çatlamasını önlersiniz.

178)REÇELLERDE ŞEKERLENMEYı ÖNLEMEK ıÇıN NE YAPMALIYIZ
Reçel yapılacak meyveleri iyice yıkayıp kurulayınız. Karıştırırken mutlaka tahta kaşık
kullanmalısınız. Şekerlenmeyi önlemek için limon tuzu yerine limon suyu kullanın.
Kavanozlara koyduğunuzda iyice soğumadan ve üzerindeki hava kabarcıklarını kağıt havlu
ile almadan kavanozun ağzını kapatmayın. Reçellerinizi serin ve karanlık yerde saklayınız

179)SALÇALARIN BOZULMAMASI ıÇıN NE YAPMALI
Kullandığınız salçaların bozulmamasını istiyorsanız , üzerini düzleyerek biraz zeytinyağı
ilave ederek uzun süre saklayabilirsiniz.

180)SARMISAĞI KOLAYCA SOYMAK ıÇıN NE YAPMALI
Sarmısağı kolay soymak için kabuklarıyla birlikte 15-20 dakika sıcak suda beklettikten sonra soyun. sarımsakların kolayca soyulduğu görülecektir.
 

LeGoLaS

ikra
Onursal Üye
Konum
Türkiye
  • Üyelik Tarihi
    1 Ağu 2008
  • Mesajlar
    9,959
  • MFC Puanı
    3,016
181)SARMISAĞIN DAHA ÇABUK EZıLMESı ıÇıN NE YAPMALI
Sarımsakların daha çabuk ezilmesi için cam bir kavanozda ve buzdolabında saklamanız
yeterli olacaktır.



182)SARMISAKLARINIZI SOYDUKTAN SONRA SAKLAMAK ıSTıYORSANIZ
Sarımsaklarınızın her zaman elinizin altında bulunmasını istiyorsanız kabuklarını
soyduktan sonra bir kavanoza doldurup üzerine zeytinyağı koyarak muhafaza edebilirsiniz.
Ayrıca bu yağ yemeğinize salatalarınıza ayrı bir lezzet katacaktır.

183)SATIN ALDIĞINIZ KAHVENıN TAZE KALMASI ıÇıN NE YAPMALI
Satın aldığınız kahvenin taze kalmasını istiyorsanız, cam kavanoza boşaltıp, içine 2 adet kesme şeker atın. Ağzını sıkıca kapatın. Kahvenizin taze kaldığını göreceksiniz.

184)SEBZE VE MEYVELERı NASIL KORURUZ
Sebze ve meyveleri bekletmeden tüketmek doğrusudur, fakat beklemesi gerekiyorsa yıkayıp iyice kuruladıktan sonra naylon torbalara alıp buzdolabının sebze bölümünde 1 ile 4 hafta arasında saklayabilirsiniz.
Elma , Armut ,Portakal,Limon ,Patates, Soğan uzun süre saklanabilen sebze ve meyvelerdir, bunlar ısının fazla olmadığı bölümlerde saklanmalı . Patates aydınlık yerde bekletilirse çimlenmeye başlar, çok uzun süren çimlenmeler zehirlenmeye dahi yol açabilir, onun için patatesleri hava alan , fakat ışık görmeyen yerlerde muhafaza etmek doğru olacaktır.
 

LeGoLaS

ikra
Onursal Üye
Konum
Türkiye
  • Üyelik Tarihi
    1 Ağu 2008
  • Mesajlar
    9,959
  • MFC Puanı
    3,016
185)SEBZELERıN DAHA ETKıLı TEMıZLENMESı ıÇıN NE YAPMALI
Sebzeleri tuzlu suda yıkamayı alışkanlık haline getirin , tuzlu su sebzeleri daha etkili ve çabuk temizler.

186)SOĞAN KOKUSUNUN ELıNıZE SıNMESıNı ÖNLEMEK ıÇıN
Soğan soymaya başlamadan önce parmaklarınızı sirkeye batırırsanız , soğan kokusunun
elinize sinmediğini göreceksiniz.

187)SOĞAN SOYARKEN GÖZLERıN YAŞARMAMASI ıÇıN NE YAPMALI
Soğanı içi su dolu bir kabın içerisinde soyarsanız gözleriniz yaşarmaz.

188)SOĞANIN KARARMAMASI ıÇıN NE YAPMALI
Soğanların üzerine biraz un serpilirse kavururken kararmaz.

189)SOSıSLERıN PATLAMASINI ÖNLEMEK ıÇıN
Sosislerin patlamasını önlemek için fırın ya da ızgaraya koymadan önce soguk süte batırmanız yeterli olacaktır.

190)SOYULMUŞ PATATESLER KARARMADAN NASIL SAKLANIR
Saklanacak kabın içerisine su , bir tutam tuz koyun. Buzdolabında saklayın gerektiğinde suyla yıkayıp kullanın.

191)SÜTÜN BOZULMASINI NASIL ÖNLERıZ
Süte biraz karbonat atarsanız hem çabuk bozulmaz hem de kolay hazmedilir.
 

LeGoLaS

ikra
Onursal Üye
Konum
Türkiye
  • Üyelik Tarihi
    1 Ağu 2008
  • Mesajlar
    9,959
  • MFC Puanı
    3,016
192)SÜTÜN KAYNARKEN DıBE YAPIŞMAMASI ıÇıN NE YAPMALI
Sütü ocağa koymadan tencere soğuk suyla çalkalanırsa süt kaynarken dibine yapışmaz.

193)TAVUĞUN TEKRAR ISITILMASI HALıNDE LEZZETıNı KAYBETMEMESı
ıÇıN NE YAPMALI
Kızarttığınız tavuğu tekrar ısıttığınızda lezzetini kaybetmesini istemiyorsanız tavuk
parçalarını bir süzgece koyun. Tencerenin içerisinde su kaynatın ve süzgeci üzerine oturtun.
Buharda ısıtılan tavuk lezzetinden hiçbir şey kaybetmeyecektir.

194)TAVUK ETıNıN DAHA YUMUŞAK VE GÜZEL KOKULU OLMASI ıÇıN
Tavuk etinin daha yumuşak ve güzel kokulu olması için pişirmeden önce tavuğu yarım
limon ile iyice ovalayın ve sonra tavuğun üzerine ve içine rendelenmiş limon kabuğu
koyunuz.

195) TAZE BALIK NASIL ANLAŞILIR
Gözleri saydam, parlak ve dışa bombelidir. Eti diri ve serttir. Üzerine parmakla bastırdığınızda çukur kalmaz. Pulları düz sıkıca , derisine yapışık ve parlaktır. Solungaçları parlak ve kırmızı renktedir. Kuyruğu gevşekçe sallanmaz. Suya bırakıldığında dibe çöker.

196)TEREYAĞINI KIZARTIRKEN
Tereyağını kızartırken içine bir damla zeytinyağı eklerseniz tereyağının yanmasını önlemiş olursunuz.

197)UNLARIN BÖCEKLENMEMESı ıÇıN NE YAPMALI
Un kavanozunun içerisine bir adet defne yaprağı koyunuz.

198)YEMEĞıN FAZLA YAĞINI ALMAK ıÇıN NE YAPMALI
Yemeğin fazla yağını almak için üzerine 2 dilim bayat ekmek yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatıp bir süre bekletin.

199)YEMEĞıN TUZUNU FAZLA KAÇIRIRSANIZ NE YAPMALI
Yemeğinizin tuzunu fazla kaçırırsanız tencereye birkaç parça çiğ patates atın, fazla tuzu
çekecektir.

200)YEŞıL SALATA MALZEMELERıNı NASIL DOĞRAMALIYIZ
Yeşil salata malzemelerini elinizle koparırsanız vitaminlerini öldürmemiş olursunuz.

201)YOĞURDU NASIL SULANDIRABıLıRıZ.
Yoğurdu sulandırmak için tahta kaşıkla üstten almak gerekir.
 

LeGoLaS

ikra
Onursal Üye
Konum
Türkiye
  • Üyelik Tarihi
    1 Ağu 2008
  • Mesajlar
    9,959
  • MFC Puanı
    3,016
202)YUMURTALARI KOLAYCA NASIL SOYARIZ
Yumurtaları kolayca soymak için , kaynar sudan çıkarıldıktan hemen sonra soğuk suya
tutulup biraz bekletilir .

203)YUMUŞAMAYAN FASULYALARA NE YAPMALI
Uzun süre pişirildiği halde yumuşamayan fasulyanın içine yarım kahve kaşığı karbonat koyun.

204)ÇıÇEK BAKIMI NASIL YAPILIR
Evde yetiştirdiğiniz çiçeklerin sağlıklı görünümü sizin elinizde .Yaprakları kaplayan tozlar çiçek sağlığının düşmanıdır. Çünkü toz bitkinin akciğerleri sayılan yaprakların oksijen almasını engeller güneş ve ışıktan da yararlanmasını önler. Bu nedenle sık sık nemli bir bezle yaprakların tozunu alın. Geniş yaprakların parlak görünmesi için , temiz bir bezi biraya batırıp iyice sıkın ve yaprakları silin.



205)BAHÇEDEKı GÜLÜ NASIL KORURUZ
Mart ayının ilk günlerinde bahçenizdeki gülün kökünün yanına yaklaşık 5 cm. derinliğinde bir diş sarımsak gömerseniz gülü yaz boyunca zararlı böceklerden korursunuz.

206)BOYA FIRÇALARI SERTLEŞMıŞSE NE YAPMALI
Kaynamış sirkeli suda bekletin yumuşadığını göreceksiniz.
 

LeGoLaS

ikra
Onursal Üye
Konum
Türkiye
  • Üyelik Tarihi
    1 Ağu 2008
  • Mesajlar
    9,959
  • MFC Puanı
    3,016
207)BOYA KOKUSUNDAN RAHATSIZ OLURSANIZ NE YAPMALI
Taze boya kokusunu yok etmek için 2 çareden faydalanmak gerekir.
Boya kutusuna litre başına 2 çorba kaşığı vanilya karıştırın, veya boyadığınız odaya , içinde kesik bir soğan bulunan soğuk su dolu bir kap yerleştirin. Ekmek içiyle doldurulmuş bir tabakta aynı işi görecektir.

208)BOYA KOKUSUNU NASIL ÖNLERıZ
2 Büyük baş soğanı soyup ikiye bölün suyun içine atın bunuda kokulu odaya koyun.

209)ARI SıNEK SOKMALARINA KARŞI NE YAPMALI
Arı, Sinek sokmalarına karşı ; Kesme şekeri hafifçe ıslatın , sokulan kısmın üzerine hafifçe bastırın zehiri alır ve kaşınmayı şişmeyi önler.

210)BUZDOLABINIZ ARIZALANIRSA NE YAPMALI
Buzdolabınız bozuldu ya da artık boş yer yok. Temiz bir kovayı musluk suyu ile doldurun. ıçine bir çorba kaşığı sofra tuzu atın. Şişeleri daldırın. Yeterince soguyacaktır.

211)CAM TENCEREDE KAPAĞIN BUHARLAŞMAMASI ıÇıN
Yemek pişirirken cam tencerede kapağın buharlaşmaması için iç yüzeyi limon kabuğu ile
silinir.

212)CAMLARDAKı BUĞU NASIL GıDERıLıR
Evlerin içi ısıtılınca pencere camları terler , su aşağı doğru süzülerek camları kirletir, buna mani olmak için bir bezi az gliserine batırarak camlara sürdüğümüzde sorun ortadan kalkacaktır.
 

LeGoLaS

ikra
Onursal Üye
Konum
Türkiye
  • Üyelik Tarihi
    1 Ağu 2008
  • Mesajlar
    9,959
  • MFC Puanı
    3,016
213)ÇıÇEKLERıN DAHA UZUN ÖMÜRLÜ OLMASI ıÇıN NE YAPMALI
Satın aldığınız çiçeklerin vazoda daha uzun süre dayanmasını ve güzelliğini korumasını istiyorsanız suyuna birkaç damla çamaşır suyu koyunuz, daha uzun ömürlü olacaktır.



214)DıRSEK VE TOPUKLARINIZIN SERTLEŞMESıNı ıSTEMıYORSANIZ
Bir dilim limon ile ovun, böylece yumuşacık olacaklardır.

215)DUVARA ÇıVı ÇAKARKEN NE YAPMALI
Duvarınıza çivi çakacağınız zaman işaretlediğiniz yerin üzerine çapraz bant yapıştırın. Çiviyi
öyle çakın. Böylece duvarın alçısını çatlatmamış olacaksınız.

216)EMAYE KAP, TENCERE VE KEPÇE GıBı MUTFAK ALETLERıNıN EMAYESıNıN DÖKÜLMESı NASIL ÖNLENıR
Emaye mutfak aletlerinin emaye kısımlarının çatlayıp dökülmesi , siyah lekelerin oluşması çirkin bir görüntüdür. Bu durumu önlemek için yeni alınan emaye mutfak aletini önce soğuk su dolu bir derin tencere içerisine yerleştirerek ateşe koymalı ve fokur fokur kaynatmalıdır, soğumaya bırakıldıktan sonra kurulayıp kaldırmalıdır.

217)EN ıYı YEMEK HANGı TENCEREDE PıŞER
En iyi yemek dibi kalın ve düz tencerede pişer.

218)FERMUAR SIKIŞIRSA NE YAPMALI
Fermuar sıkışırsa kurşun kalemle fermuar dişlerinin üzerini karalayın.
 

LeGoLaS

ikra
Onursal Üye
Konum
Türkiye
  • Üyelik Tarihi
    1 Ağu 2008
  • Mesajlar
    9,959
  • MFC Puanı
    3,016
219)GÜLLERıNıZ BOYNUNU BÜKERSE NE YAPMALI
ılk önce sıcak suya sonra soğuk suya batırın.

220)KAPI VE ÇEKMECELERıNıZ SÜRTÜYORSA NE YAPMAK GEREKıR
Sürten kapı ve çekmecelere vazelin sürmek gerekir.

221)KARINCALARI YOK ETMEK ıÇıN NE YAPMALI
Kahve telvesi kullanmanız iyi sonuç verecektir.

222)MANTAR KAPAKLI ŞıŞELER NASIL SAKLANIR
Mantar kapaklı şişeler yatık vaziyette saklanır.

223)MENEKŞELERıN DAHA SAĞLIKLI VE GÜZEL OLMASI ıÇıN NE YAPMALI
Evinizdeki menekşelerin daha çok çiçek vermesini istiyorsanız , toprağına yumurta kabukları karıştırın, böylece menekşeleriniz daha sağlıklı ve daha güzel çiçek açacaktır.

224)POLYESTER VE SENTETıK TÜLLER NASIL ASILMALI
Polyester ve sentetik tüllerinizi makinadan çıkardıktan sonra nemli nemli asın, kırışık yerler
kendiliğinden düzelecektir.

225)SAKSINIZDAKı KURT BÖCEĞı NASIL YOK EDıLıR.
Sigara küllerini saksınıza koyarsanız yapraklardaki kurt böcek vs. yok olur.
 
Üst Alt