Neler yeni
Türkiye'nin En Güncel Forum Sitesi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Turşuluk Balık Nasıl Yapılır?

Ayamutura

Moderatör
Moderatör
Konum
BERTUNA
  • Üyelik Tarihi
    2 Haz 2020
  • Mesajlar
    2,650
  • MFC Puanı
    6,280
  • MFC Seviyesi

Balık turşusunun tarifi

Balık sevenler ve balığı turşunun lezzeti ile birleştirmek isteyenler; işte size mükemmel lezzette ki balık turşusunun tarifi

Malzeme listesi

1 kg balık (kolyoz, kefal, lüfer, hamsi, kılıç gibi)
6-7 Diş sarmısak
1-2 Diş karanfil
10-15 Adet tane karabiber
7-8 Adet defne ve limon yaprağı
3 Adet sulu limon
1 Çorba kaşığı tuz
Yeterince su

Hazırlık aşaması

# Kolyoz, kefal, lüfer, hamsi, kılıç gibi balıklardan yapılır.
# Önce balıklar temizlenip filetosunu çıkarılır.
# Fileto balıklar tuzlanır ve 1 gün tuzlanmış balıklar bir tepsi içinde bekletilir.
# Ertesi gün tepsideki balıklar bol suyla iyice yıkanır.
# Yayvan derin bir kabın dibine defne ve limon yaprakları dizilir.
# Birkaç adet tane karabiber serpiştirin.
# 1-2 diş karanfil koyup üzerine fileto balıkları muntazam yerleştirilip, balık sıralarının arasına defne ve limon yapraklarını, çentilmiş sarmısakları koyun.
# Balıkların yerleştirilmesi bitince 1 litre suya 1 çorba kaşığı tuz koyarak eritin.
# İçine 3 adet limon suyu sıkın.
# Hazırladığınız bu suyu balıkların üzerine döküp bir ağırlıkla bastırın.
# Bu balık turşusu 2-3 gün içinde ikrama hazır olur.
# Yağlı balıklardan yapılırsa kışın yenmesi pek lezzetli olur.

Kaynak : Annemin Tarif Defterinden
 
Üst Alt