• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.
Bu, hızlı yüklenen mobil optimize edilmiş bir AMP sayfadır, gerçek sayfayı yüklemek istiyorsanız bu metni tıklayın.

Turşuluk Balık Nasıl Yapılır?

TRWE_2012

Süper Moderatör
Üyelik Tarihi
2 Haz 2020
Konular
3,091
Mesajlar
5,890
MFC Puanı
20,830
Balık turşusunun tarifi

Balık sevenler ve balığı turşunun lezzeti ile birleştirmek isteyenler; işte size mükemmel lezzette ki balık turşusunun tarifi

Malzeme listesi

1 kg balık (kolyoz, kefal, lüfer, hamsi, kılıç gibi)
6-7 Diş sarmısak
1-2 Diş karanfil
10-15 Adet tane karabiber
7-8 Adet defne ve limon yaprağı
3 Adet sulu limon
1 Çorba kaşığı tuz
Yeterince su

Hazırlık aşaması

# Kolyoz, kefal, lüfer, hamsi, kılıç gibi balıklardan yapılır.
# Önce balıklar temizlenip filetosunu çıkarılır.
# Fileto balıklar tuzlanır ve 1 gün tuzlanmış balıklar bir tepsi içinde bekletilir.
# Ertesi gün tepsideki balıklar bol suyla iyice yıkanır.
# Yayvan derin bir kabın dibine defne ve limon yaprakları dizilir.
# Birkaç adet tane karabiber serpiştirin.
# 1-2 diş karanfil koyup üzerine fileto balıkları muntazam yerleştirilip, balık sıralarının arasına defne ve limon yapraklarını, çentilmiş sarmısakları koyun.
# Balıkların yerleştirilmesi bitince 1 litre suya 1 çorba kaşığı tuz koyarak eritin.
# İçine 3 adet limon suyu sıkın.
# Hazırladığınız bu suyu balıkların üzerine döküp bir ağırlıkla bastırın.
# Bu balık turşusu 2-3 gün içinde ikrama hazır olur.
# Yağlı balıklardan yapılırsa kışın yenmesi pek lezzetli olur.

Kaynak : Annemin Tarif Defterinden