• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Tuzda Balık

OBERON

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
20 Kas 2016
Konular
2,670
Mesajlar
2,919
MFC Puanı
1,410
Tuzda Balık Malzemeleri

1 adet deniz levreği ( 1,250 kg civarında, kafası ve kuyruğu ve pulları ayıklanmamış )
Yağlı kâğıt
1 kg. deniz tuzu
1 kg. sofralık tuz
1 su bardağı su
4 adet yumurta akı
2-3 adet defne yaprağı
1 adet limon
1 dal biberiye
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 dal taze kekik
Deniz tuzu, sofralık tuz, 4 yumurta akı ve suyu bir karıştırma kabında harç kıvamına gelecek şekilde karıştırın.

Fırın tepsisine yağlı kâğıdı yerleştirin ve balığın altına zemin olması için tuzlu harcın yarısını tepsiye serin.

Balığın içini biberiye, sarımsak, kekik, piyazlık doğradığınız soğan, defne yaprağı ve limon dilimi ile doldurun ve tepsiye alın.

Balığın içine tuz kaçmayacak şekilde üzerini tuzlu harç ile örtün.

180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin.

Tuzu bir çekiç ve tornavida ya da bıçak ile dikkatlice kenarından kırın, deriyi kaldırıp balığı servis edin.

Not:
Tuzda balık yaparken kg. başına 30-35 dakika fırında pişirmeniz gerekir.
 
Üst