• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Güncel Urfa'ya özgü Kemeli Pilav Tarifi.

Hasan İskan

Şanlıurfa
Emektar Üye
Üyelik Tarihi
17 Ağu 2022
Konular
348
Mesajlar
2,017
MFC Puanı
26,020

Kemeli Pilav Tarifi :​

test

Malzemeler (4 Kişilik)
2 su bardağı pirinç
300 gr kuşbaşı et
1 yemek kaşığı domates salçası
½ kg keme
1 büyük kuru soğan
3 yemek kaşığı sadeyağ
1 çay kaşığı karabiber
4 bardak su Tuz
Hazırlanışı
Tencereye etler konularak pişirilir. İki yemek kaşığı sade yağda, yumuşayan etler bir-iki çevrilir, ince kıyılmış soğanlar ilave edilir ve pembeleşinceye kadar kavrulur. Pirinçler yıkanıp tencereye alınır, kavrulur, pirinçlere iki kaşık salça ilave edilip kavrulmaya devam edilir, sonra dört bardak su, tuz ve karabiber ilave edilerek pilav kısık ateşte pişirilir. Keme temizlenerek yıkanır, küçük kuşbaşı olarak doğrandıktan sonra geride kalan yağda, tavada hafif ateşte kavrulur. Tuz ve karabiber ilave edilir, pilavın içerisine karıştırılarak servis tabağına alınır, bostanayla yenilir.

Kaynak: Tandırlıktan Gelen Lezzet / Lütfiye AKALIN
 
Üst