• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Yazdığımız Programa Parola Koyma

Üyelik Tarihi
7 Ocak 2015
Konular
4,091
Mesajlar
4,274
MFC Puanı
40
İlk önce parola ekranı için bir form oluşturuyoruz ve bu forma açılışta öncelik veriyoruz.Formumuza 1 adet MaskEdit (şifre girişi için), 2 adet BtnButton (Onay ve İptal butonları için), 1 adet DataSource (Veritabanı bağlantısı için), 1 adet Database (Veritabanı için)ve bir adet de DBEdit (sifrenin forma bağlanması için) eklemeliyiz.


Bundan sonra yapmamız gereken bir MS Access ile ya da Delphi ile bir veritabanı dosyası oluşturup içerisine bir şifre girmek. Datasource, DBEdit ve Database bileşenlerini kullanarak veritabanı ile form arasında iletişimi yani bağlantıyı sağlamak. Sonrası ise çocuk oyuncağı, DBEdit'in Show özelliğini False yapıp formun normal çalışması esnasında görünmemesini sağlamak. Zira parola girişinde kullanacağımız kod şu şekilde olmalıdır:

Kod:
Kod:
if Maskedit1.Text<>DBEdit1.Text then 
ShowMessage('Girmiş Olduğunuz Şifre Yanlış!');
Bundan sonra da şifre değişimi için bir form oluşturup şifre kontrol ekranı yaparak program içerisine bir güvenlik merkezi oluşturabiliriz.

Herkes için faydalı olması dileğiyle, başarılar dilerim..
 
Üst