Malzemeler
1/2 su bardağı pirinç
1 adet patates
1/2 su bardağı süt
Tuz
1 su bardağı yoğurt
1 yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı un
3-4 diş sarımsak
1 kuru soğan
2 tatlı kaşığı kuru nane
Bir miktar taze nane yaprağı (arzuya bağlı)
Tarif
Orta boy bir tencereye su koarak kaynatılır.
Pirinç,rendelenmiş patates ve tuz birlikte çok ta harlı olmayan bir ateşte pişmeye bırakılır.
Süt tencereye ilave edilir.(Süt yoğurdun dilde bıraktığı keskinliği yumuşatacaktır)Pirinçlerin pişmesine yakın doğranan pancar yaprakları ve taze nane içine atılır.
Bu esnada bir taraftanda yoğurt,yumurtanın sarısı ve un birlikte hafif sulandırılarak iyice çırpılır ve çorbamıza yavaş yavaş karıştırrark ilave edilir.
Kaynadıktan sonra iki burun fokurdadıp ocağın altı kapatılır.
Tavada 2 kaşık yağ eritilir,soğan ve sarımsak pembeleştirilir nane,pul biber katılarak çorbanın üzerine gezdirilir.