Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Zeytinyağlı Semizotu Tarifi

OBERON

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    20 Kas 2016
  • Mesajlar
    3,156
  • MFC Puanı
    41
Malzeme
Semizotu 2 bağ
Soğan 1 orta boy
Zeytinyağı 1/2 su bardağı
Salça 2 yemek kaşığı
Pul biber 3 tatlı kaşığı
Tuz 1 tatlı kaşığı
Duru Pilavlık Bulgur 1/4 su bardağı
Porsiyon Adedi: 6

YAPILIŞI
Semizotu yıkanır, ayıklanır ve doğranır. Soğan soyulur, yıkanır ve ince ince doğranır. Yağ ile soğan sararıncaya kadar kavrulur. Salça ve pul biber eklenir ve 1-2 defa çevrilir. Doğranmış semizotu ve tuz ilave edilerek karıştırılır. Tencerenin kapağı kapatılır, ateş kısılır. Suyunu salınca bulgur ilave edilip karıştırılır ve kısık ateşte bulgur yumuşayıncaya kadar pişirilir, arzuya göre sıcak yada ılık olarak servis yapılır. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek tüketilir. (K.K.Bayraç)

NOT: Yabani yada özel olarak yetiştirilen semizotu,birçok yörede sevilerek tüketilmektedir. Tarif Karaman'dan alınmıştır. Arzuya göre kıymalı da yapılabilir.
 
Üst Alt