• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

tarifi

  1. OBERON

    Kabaklı mücver tarifi

    Malzemeler; - 3 tane orta boy kabak - 1 tane kuru soğan - 1 tutam maydonoz - 3 tane yumurta - 2 tane taze soğan - 4 yemek kaşığı un - Yarım çay kaşığı karbonat - 1 tutam pul biber - 1 tutam tuz - 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ Hazırlanışı; - Kabakları iyice yıkadıktan sonra kabuğunu...
  2. OBERON

    Krepte Sebze Kavurması Tarifi

    Malzemeler Krep için: 3 adet yumurta 2 su bardağı süt Yarım kahve fincanı sıvıyağ Aldığı kadar un İçi için: 2 adet patlıcan 1 adet pırasa 100 gram lahana 8-10 adet mantar 3 adet kırmızı biber Tuz, karabiber 1 su bardağı zeytinyağı 200 gram dil peyniri Krepte Sebze Kavurması...
  3. OBERON

    Lorlu Çılbır Tarifi

    Malzemeler 1 adet soğan, 4 adet sivri biber 2 adet küp doğranmış domates 2 çorba kaşığı tereyağı 1’er adet patlıcan ve patates 1 tatlı kaşığı salça, 1 su bardağı su 1 su bardağı lor peyniri 3 adet yumurta Lorlu Çılbır Yapılışı İNCE kıyılmış soğan, sivri biber ve domatesi tereyağında...
  4. OBERON

    Domates Soslu Semizotu Tarifi

    Malzemeler 2 demet semizotu Zeytinyağı, limon suyu 2 su bardağı sarmısaklı yoğurt 2 adet domates, tuz Domates Soslu Semizotu Yapılışı SEMİZOTUNU iyice yıkayıp sarmısaklı yoğurtla karıştırın. Servis tabağına alın. Üzerine tuz, zeytinyağı ve limon karışımı sosu yayın. En üste rendelenmiş...
  5. OBERON

    Beşamel Soslu Patlıcan Tarifi

    Malzemeler 5 adet patlıcan 2 adet kırmızı soğan 2 çorba kaşığı zeytinyağı Yarım kg kıyma 4 adet domates 1 çay kaşığı tarçın 2 dal kıyılmış maydanoz 4 çorba kaşığı tereyağı 3 çorba kaşığı un 2 su bardağı süt 2 adet yumurta sarısı Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Tuz...
  6. OBERON

    Zeytinyağlı Türlü Tarifi

    Malzemeler 2 adet soğan Yarım çay bardağı zeytinyağı Yarım kg taze fasulye 1 çay bardağı su 2 tatlı kaşığı tozşeker 1 çay bardağı barbunya 2'şer adet havuç, patlıcan, sivri biber ve patates, tuz Kızartmak için: Sıvıyağ Sosu için: 2 çorba kaşığı zeytinyağı 4 adet domates 3 diş sarmısak 1 çay...
  7. OBERON

    Pastırmalı Taze Patates Tarifi

    Malzemeler 1 kg orta boy taze patates 8 dilim pastırma, 2-3 dal biberiye 10 diş sarmısak, tuz, karabiber 6 çorba kaşığı zeytinyağı Pastırmalı Taze Patates Yapılışı Patatesleri akan suyun altında bir fırça ile yıkayın. Kabukları ile birlikle haşlayıp süzün. Hafifçe yağlanmış bir fırın...
  8. OBERON

    Fırında Karnabaharlı Ve Brokolili Yumurta Tarifi

    Malzemeler 6 adet yumurta 10-12 çiçek karnabahar 10-12 çiçek brokoli 2 adet havuç 3 çorba kaşığı margarin 2 çorba kaşığı un 1 su bardağı süt 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık Tuz, karabiber Fırında Karnabaharlı ve Brokolili Yumurta Yapılışı Yumurtaları haşlayıp kabuklarını soyun...
  9. OBERON

    Fırında mantarlı patates tarifi

    Fırında mantarlı patates tarifi malzemeler: 650 gram patates 150 gram kaşar peynir 300 gram mantar 6 çorba kaşığı zeytinyağı Yarım ay şeklinde doğranmış 1 adet küçük boy soğan 2 su bardağı tavuk suyu ½ çay kaşığı tuz 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı tereyağı KarabiberKırmızı biberTuz Fırında...
  10. OBERON

    Ayşe kadının sandığı tarifi

    Ayşe kadının sandığı tarifi malzemeler: ½ kilo yeşil fasulye 1 adet kuru soğan 2 adet domates 4 diş sarmısak 1 çay bardağı zeytinyağı TuzKarabiberİç dolgusu için; 1 su bardağı bulgur 1 yemek kaşığı tereyağ 1.5 bardak sıcak su Ayşe kadının sandığı tarifi hazırlanışı: Fasulyeleri ayıklayın ve...
  11. OBERON

    Acebek Yemeği Tarifi

    Malzemeler: – 1 kg taze börülce – 300 gram kuşbaşı koyun eti – 1 baş soğan – 3 adet doğranmış domates – 1 çay kaşığı biber salçası – 1 tutam toz tarçın – Zeytinyağı – Et suyu ya da su – Tuz – Karabiber Yapılışı: Börülceleri temizleyin. Bir tencereye zeytinyağı ile rendelenmiş soğanı koyun...
  12. OBERON

    Fasulyeli Kabak Tarifi

    Malzemeler: 3 adet kabak 2 çorba kaşığı haşlanmış fasulye 1 adet domates 1 orta boy soğan 1 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz, karabiber Yapılışı: 3 adet kabağı 10 dakika haşlayın. Uzunlamasına ikiye kesin. 2 çorba kaşığı fasulyeyi robottan geçirin. Tuz ve karabiber ilave edin. Kabakların...
  13. OBERON

    Fransız Usulü Bezelye Tarifi

    Malzemeler: 500 g dondurulmuş bezelye 5 marul yaprağı 1 beyaz soğan Kekik 25 g (1/2 çorba kaşığı) tereyağı Tuz Karabiber Yapılışı: Marul yapraklarını ince şeritler halinde doğrayın. Soğanı doğrayın. Bezelyeleri, marulu, soğanı ve kekiği buhar kabına koyun ve 15 dakika pişirin...
  14. OBERON

    Fırında Karnabahar Tarifi

    1 orta boy karnabahar 3 yumurta 1 su bardağı un 1 su bardağı süt 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi Karnabahar çiçeklere ayrılır. Tuzlu suda yaklaşık 10 dakika haşlanır ve süzülür bir kapta yumurta ve süt çırpılır. Üzerine un ilave edilerek tekrar çırpılır. Çiçekler teker teker bu harca...
  15. OBERON

    Fırında Biberiyeli ve Sarımsaklı Patates Tarifi

    Gerekli Malzemeler ve Hazırlanışı 1+1/2 orta boy patates 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz Karabiber 7-8 dal taze biberiye 10-12 diş sarımsak 1. Biberiyeleri saplarından ayırın. 2. Sarımsakları bıçağınızın tersiyle çok az ezin. 3. Patatesleri soyun. 4. Küçük patatesleri enlemesine iki parçaya...
  16. OBERON

    Kızarmış Kereviz Köftesi Tarifi

    Gerekli Malzemeler ve Hazırlanışı 2 kereviz 2 kuru soğan 2 patates 4-5 yemek kaşığı un 4 yumurta 1/2 kg. yoğurt 2 diş sarımsak Ayçiçeği yağı 2 çay kaşığı acı toz biber 1 çay kaşığı karabiber 2 çay kaşığı tuz Kereviz, soğan ve patatesi rendeleyin ve bir kaba alın. Yumurta, acı biber, karabiber...
  17. OBERON

    Nohutlu Domates Yemeği Tarifi

    Gerekli Malzemeler ve Hazırlanışı 1 su bardağı nohut 1 kg ham domates 2 adet kuru soğan 1 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı su Nohut akşamdan ıslatılır, ertesi gün yumuşayana kadar haşlanır. Domatesler kuşbaşı büyüklüğünde doğranır. Soğan çok ince kıyılır, tencereye...
  18. OBERON

    Fırında Baharatlı Patates Tarifi

    Gerekli Malzemeler ve Hazırlanışı 500 gr. dondurulmuş elma dilimi patates 5 gr. kuru erik 5 gr. paprika 5 gr. kuru nane 4-5 dal taze kekik 40 ml. zeytinyağı Tuz Karabiber Patatesleri derin bir karıştırma kabına alın. Tüm baharatları ve yağı ekleyin harmanlayıp yağlı kağıt serilmiş fırın...
  19. OBERON

    Fırında Balkabaklı Mücver Tarifi

    Gerekli Malzemeler ve Hazırlanışı 400 gr. rendelenmiş balkabağı Yarım bağ dereotu Yarım bağ maydanoz 25 gr. un 1 adet kuru soğan Tuz Karabiber Rendelenmiş kuru soğan ve balkabağını derin bir kapta yumurta ile karıştırın, ardından ince ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu ekleyin. Ununu tuz ve...
  20. OBERON

    Balkabaklı Kinoa Tarifi

    Gerekli Malzemeler ve Hazırlanışı 30 gr. kinoa 1 adet kuru soğan 3 diş sarımsak 5 gr. paprika 5 gr. toz zencefil 1 adet limon suyu 5-6 dal taze nane 5-6 dal taze kişniş 350 gr. soyulmuş dilimlenmiş balkabağı 1. Kinoayı haşlayın ve süzdürüp kenara alın. 2. Çukur bir tavada soğanı soteleyin ve...
Üst