• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

tarifi

  1. Peony

    Süt Helvası Tarifi

    Süt Helvası Tarifi Süt Helvası Tarifi İçin Malzemeler 100 gr tereyağı 1 su bardağı un 1 litre süt 1 yumurta sarısı 2 su bardağı şeker 1 paket vanilya Süt Helvası Tarifi Yapılışı Yağı tencereye alıp eridikten sonra unumuzu ekliyoruz. Hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra...
  2. Peony

    Portakallı Sütlaç Tarifi

    Portakallı Sütlaç Tarifi Portakallı Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler 1 litre süt 1, 5 bardak şeker 2. yemek kaşığı nişasta 1 çay bardağından fazla pirinç 4 bardaktan fazla su 2 portakal kabuğu rendesi Portakallı Sütlaç Tarifi Yapılışı Pirinç dört bardak suyun içinde yumuşayıncaya...
  3. Peony

    Kemalpaşa Tatlısı Tarifi

    Kemalpaşa Tatlısı Tarifi Kemalpaşa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 paket hazır kemal paşa tatlısı Pakette yazıldığı gibi su ve şekeri 4 damla limon suyu 4 yemek kaşığı labne peyniri 100 gr sıvı krema 2 yemek kaşığı krem şanti Kemalpaşa Tatlısı Tarifi Yapılışı Herkese hayırlı...
  4. vioLeta

    8 Haziran 2017 Günün Yemeği - Fasulye Diblesi

    ~ Fasulye Diblesi ~ Malzemeler: - 1 kavanoz taze fasulye - 3 orta boy soğan - 1 su bardağı pirinç - 2 yemek kaşığı domates salçası - 1 çay bardağı su - 1 yemek kaşığı tereyağı - Tuz - Kırmızı pul biber - Fındık yağı Yapılışı: Taze Fasulyelerin yarısını...
  5. Peony

    Kivi çayı tarifi

    Kivi çayı tarifi Tarif 2 servis içindir. Malzemeler: 3 adet kabukları soyulmuş kivi 1/2 dilimlenmiş limon 1 yemek kaşığı pudra şekeri 1 adet yeşil çay poşeti 500ml kaynar su Servis için; buz küpleri, kivi dilimleri ve limon dilimleri Hazırlanışı: Büyük ısıya dayanıklı bir...
  6. Peony

    Narlı Cheesecake Tarifi

    Narlı Cheesecake Tarifi Malzemeler: Kıtır kısmı için; 3 bardak mısır unu krakeri ¼ bardak esmer şeker ½ bardak erimiş tereyağı Yağlanmış pasta kalıbı Dolgu kısmı için; 2-1/2 paket (230gr.) oda ısısında yumuşatılmış krem peynir ¾ bardak beyaz şeker 3 yemek kaşığı un ¼...
  7. OBERON

    Fırında Ispanak Sufle Tarifi

    Malzemeler Yarım kilo taze ıspanak 2 Adet yumurta Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 2 Yemek kaşığı tereyağı 1 Yemek kaşığı un 1 Su bardağı süt Tuz Karabiber Hazırlanışı: Ispanakları bol suda yıkayıp çamurundan arındırdıktan sonra bir tenceye koyup haşlayın. Başka bir tavada 2 yemek...
  8. OBERON

    Bulgurlu Pazı Sarması Tarifi

    Malzemeler 2 demet pazı yaprağı Yarım kilo orta yağlı kıyma Yarım demet maydanoz 2 tane soğan 2 fincan pilavlık bulgur 2 kaşık margarin 2 kaşık salça Hazırlanışı Bulguru yıkayın ve biraz bekleyin. Soğanı ve maydanozu ince ince doğrayın. Büyükçe bir kapta bulguru, kıymayı, doğradığınız soğanı...
  9. OBERON

    Fasulyeli Lahana Sarması Tarifi

    Malzemeler 12 adet beyaz lahana yaprağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet soğan (İnce doğanmış) 100 gram kuru fasulye (geceden ıslatın) 600 mililitre tavuk suyu 1 adet limonun suyu 1 kaşık domates salçası Tuz Karabiber Hazırlanışı İnce doğranmış soğanları tencere ısıttığınız yağın üzerine dökün...
  10. OBERON

    Kabak Mücveri Tarifi

    Malzemeler 3 adet kabak(orta büyüklükte) 2 adet kuru soğan 1 yumurta 1 çay kaşığı kabartma tozu 4-5 yemek kaşığı un tuz-karabiber (isterseniz pul biber) yarım demet ince kıyılmış dereotu ve maydanoz kızartmak için sıvı yağ Hazırlanışı Kabakları rendeleyip sıkıp suyunu süzüyoruz ve bir kaba...
  11. OBERON

    Soğanlı Yumurta Tarifi

    4 kişilik Malzemeler 6 adet orta boy soğan 4 çorba kaşığı tereyağı 8 adet yumurta 1 çorba kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı tozşeker Tuz, karabiber, pulbiber, yenibahar, tarçın Soğanlı Yumurta Yapılışı Soğanları temizleyip halka doğradıktan sonra tuzlayın. Tereyağını geniş bir tavada eritip...
  12. OBERON

    Top Kabak İçinde Zeytinyağlı Bezelye Tarifi

    Malzemeleri 5 top kabak 350 gr bezelye 2 havuç 1 soğan 2 diş sarımsak 1 çay bardağı çekirdeksiz sıkma zeytinyağı 1 tatlı kaşığı toz şeker 1/5 demet maydanoz 1/5 demet dereotu 1 su bardağı sıcak su Tuz Karabiber Hazırlanışı Top kabak içinde zeytinyağlı bezelye: Zeytinyağını tencerede ısıtın...
  13. OBERON

    Portakallı Kereviz Tarifi

    6 kişilik Malzemeler 1 kg kereviz 1 adet limonun suyu 2 adet havuç 1 adet soğan Bir buçuk su bardağı portakal suyu 1 adet kesmeşeker Yarım çay bardağı zeytinyağı 5 dal dereotu Tuz Portakallı Kereviz Yapılışı KEREVİZLERİ soyup elma dilimi şeklinde doğrayın. Limon suyunu üzerine gezdirin...
  14. OBERON

    Zeytinyağlı Kabak Çiçeği Dolması Tarifi

    Malzemeler; - 15-20 adet kabak çiçeği - 200 gr kadar asma yaprağı - 3 adet orta boy soğan - 1 su bardağı pirinç - 1/2 su bardağı zeytinyağı - 1/2 tatlı kaşığı tarçın - 1 tatlı kaşığı şeker - 1 yemek kaşığı çam fıstığı - 1 yemek kaşığı kuş üzümü - 1 tatlı kaşığı karabiber - 1 yemek kaşığı kuru...
  15. OBERON

    Zeytinyağlı Enginar Pilaki Tarifi

    Malzemeler * 1 fincan Zeytinyağı * 2 adet Soğan * 2 adet Havuç * 4 diş Sarımsak * 1/2 kg Yer Elması * 1 çorba kaşığı Limon Suyu * 1 tatlı kaşığı Şeker * Yeteri kadar Tuz * 1 çay bardağı Su * 1 tutam Kimyon * 2 adet ekşi Elma * 4 kahve fincnaı haşlanmış Pirinç * Üzerine : * İnce kıyılmış Dereotu...
  16. OBERON

    Zeytinyağlı Elmalı Pilaki Tarifi

    Malzemeler * 1 fincan Zeytinyağı * 2 adet Soğan * 2 adet Havuç * 4 diş Sarımsak * 1/2 kg Yer Elması * 1 çorba kaşığı Limon Suyu * 1 tatlı kaşığı Şeker * Yeteri kadar Tuz * 1 çay bardağı Su * 1 tutam Kimyon * 2 adet ekşi Elma * 4 kahve fincnaı haşlanmış Pirinç * Üzerine : * İnce kıyılmış Dereotu...
  17. OBERON

    Nohutlu Patates Köftesi Tarifi

    Malzemeler Bir buçuk su bardağı nohut 2 adet patates 1 çay bardağı ince bulgur Yarımşar demet maydanoz ve dereotu 1 su bardağı un Tuz, karabiber, pulbiber Kızartmak için: Sıvıyağ Nohutlu Patates Köftesi Yapılışı NOHUDU bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve yumuşayana kadar...
  18. OBERON

    Sarmısaklı Kereviz Tarifi

    Malzemeler 1 kg kereviz 2 baş sarmısak 2 adet limonun suyu 1 tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı su 3 çorba kaşığı zeytinyağı Sarmısaklı Kereviz Yapılışı KEREVİZLERİ soyup halka halka doğrayın. Sarmısakları soyup 1-2 parçaya bölün. Kereviz ve sarmısakları limon suyunun içine koyup bir süre bekletin...
  19. OBERON

    Brokolili Soğan Dolması Tarifi

    Malzemeler 7-8 adet orta boy soğan 4 çorba kaşığı sıvıyağ 250 gram brokoli 100 gram beyaz peynir veya lor 1 adet yumurta, tuz, karabiber Sosu için: 3 çorba kaşığı sıvıyağ Yarım çorba kaşığı salça Yarım su bardağı su Tuz Süslemek için: 2-3 dal brokoli Brokolili Soğan Dolması Yapılışı...
  20. OBERON

    Fırında Cevizli Mücver Tarifi

    Malzemeler Yarım kg pazı veya ıspanak, 2 adet yumurta 6 çorba kaşığı un, tuz, karabiber, pulbiber Bir tutam rendelenmiş muskat 6 dal taze soğan, yarım demet dereotu 1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi, beyaz peynir 1 çay kaşığı karbonat, 1 kahve fincanı sıvıyağ Fırında Cevizli Mücver...
Üst