Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

vioLeta

| Az İnsan Çok Huzur |
Özel Üye
Üyelik Tarihi
29 Tem 2015
Konular
946
Mesajlar
1,611
MFC Puanı
510
...


~ Taze Bakla Yemeği ~

lWZ2DB.png



Malzemeler:

- Yarım kilo taze bakla
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım limonun suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker




Servis İçin:

- 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 3 diş sarımsak
- Dereotu






Yapılışı:

Baklaları küçük doğrayın. Bir kaba alarak üzerini geçecek kadar su ilave edin. Un ve limon suyunu küçük bir kapta karıştırıp suya ilave ederek bekletin.

Zeytinyağını tencereye alıp ısıtın. Küp doğradığınız soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Salça ve baharatları ilave edin. Beklettiğiniz baklaları süzüp tencereye alın ve birkaç dakika kavurun. Daha sonra üzerini 1-2 parmak geçecek şekilde su ekleyin. Tuz ve şeker ile tatlandırıp tencerenin kapağını kapatın.

Yaklaşık 45 dakika pişirip ocaktan alın. Sarımsakları ezip süzme yoğurt ile karıştırın ve baklanın üzerine ilave edin. Dereotu ile süsleyerek servis yapın.




~ Afiyet Olsun ~
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst