-
- Üyelik Tarihi
- 29 Tem 2015
-
- Mesajlar
- 2,530
-
- MFC Puanı
- 310
...
Malzemeler:
- Yarım kilo taze bakla
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım limonun suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
Servis İçin:
- 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 3 diş sarımsak
- Dereotu
Yapılışı:
Baklaları küçük doğrayın. Bir kaba alarak üzerini geçecek kadar su ilave edin. Un ve limon suyunu küçük bir kapta karıştırıp suya ilave ederek bekletin.
Zeytinyağını tencereye alıp ısıtın. Küp doğradığınız soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Salça ve baharatları ilave edin. Beklettiğiniz baklaları süzüp tencereye alın ve birkaç dakika kavurun. Daha sonra üzerini 1-2 parmak geçecek şekilde su ekleyin. Tuz ve şeker ile tatlandırıp tencerenin kapağını kapatın.
Yaklaşık 45 dakika pişirip ocaktan alın. Sarımsakları ezip süzme yoğurt ile karıştırın ve baklanın üzerine ilave edin. Dereotu ile süsleyerek servis yapın.
~ Taze Bakla Yemeği ~
Malzemeler:
- Yarım kilo taze bakla
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım limonun suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
Servis İçin:
- 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 3 diş sarımsak
- Dereotu
Yapılışı:
Baklaları küçük doğrayın. Bir kaba alarak üzerini geçecek kadar su ilave edin. Un ve limon suyunu küçük bir kapta karıştırıp suya ilave ederek bekletin.
Zeytinyağını tencereye alıp ısıtın. Küp doğradığınız soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Salça ve baharatları ilave edin. Beklettiğiniz baklaları süzüp tencereye alın ve birkaç dakika kavurun. Daha sonra üzerini 1-2 parmak geçecek şekilde su ekleyin. Tuz ve şeker ile tatlandırıp tencerenin kapağını kapatın.
Yaklaşık 45 dakika pişirip ocaktan alın. Sarımsakları ezip süzme yoğurt ile karıştırın ve baklanın üzerine ilave edin. Dereotu ile süsleyerek servis yapın.
~ Afiyet Olsun ~