• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

vioLeta

Özel Üye
Üyelik Tarihi
29 Tem 2015
Konular
946
Mesajlar
1,610
MFC Puanı
540
...


~ Patates Çanağında Barbunya ~

LnLy41.png



Malzemeler:

- Yarım su bardağı barbunya
- 8 patates
- 2 havuç
- 5-6 dal taze soğan
- 7 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı salça
- 5-6 dal maydanoz
- Yeteri kadar sıcak su
- Bir tutam tuz







Yapılışı:

Barbunyayı haşlayıp süzün. Patatesleri soyup, yatay olarak kullanacak şekilde üst kısmını kesin. Düz durabilmesi için alt kısmını da biraz kesin. Kabak oyacağı ile içlerini temizleyin. Kararmaması için suda bekletin. Havuçları ve taze soğanı ince kıyın.

Beş yemek kaşığı zeytinyağını bir tencerede kızdırın. Havuçları sote edin. Üzerine taze soğanı ve salçayı ekleyin. 1-2 dakika çevirip barbunyayı ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Yarım su bardağı sıcak su ekleyip, 10 dakika birlikte pişirin.

Hazırladığınız iç harcı patateslerin içine doldurup düz bir tencereye yerleştirin. Patateslerin yarısına kadar sıcak su ekleyin. Kalan zeytinyağı ve yeterli miktardaki tuzu suya ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak patatesler yumuşayana kadar pişirin. Maydanozla süsleyerek servis yapın.




~ Afiyet Olsun ~
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst