• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Arnavut Ciğeri Tarifi

OBERON

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
20 Kas 2016
Konular
2,670
Mesajlar
2,919
MFC Puanı
1,410
Malzemeler:

Yarım kilo kuşbaşı doğranmış dana ciğeri
2 adet patates
5-6 kaşık un
tuz
1 adet kuru soğan
5-6 dal maydanoz
sumak
sıvıyağ (kızartmak için)



Yapılışı:

Patatesler soyulur,yıkanır, küp seklinde doğranır.Ciğer soğuk suda 3-4 kez yıkanır ve süzgeçte suyu iyice süzülür.
Bu arada kızartma tenceresine sıvıyağı kızdırmak üzere koyun.
Önce patatesleri kızartın.
Sonra ciğerin yarısını unlayın , fazla unları silkeleyin ve kızgın yağın içine salın.
Arada karıştırın.
Dikkat edin ciğerleri iyice kurutmayın.
2-3 kez karıştırdıktan sonra ciğerler kızarınca yağdan alın.
Patates ve ciğerleri bir tabakta karıştırın.
Soğanı piyazlık doğrayın.
Servis tabağının zeminine maydanoz ve sumakla döşeyin.
Üzerine patatesli ciğeri ilave edin.
Ciğerimiz servise hazır.
Afiyet olsun.

 
Üst