• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Bademli Balık Kebabı

OBERON

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
20 Kas 2016
Konular
2,670
Mesajlar
2,919
MFC Puanı
1,410
MALZEMELER
1 Kg Balık
3 çorba kaşığı Un
60 gr margarin
1 tatlı kaşığı Tuz
1/2 tatlı kaşığı Karabiber
150 gr Soğan
250 gr Domates
50 gr Badem
400 gr Patates
1/2 demet Maydanoz
2-3 bardak Su
1 küçük yaprak Defne


HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak balığı temizleyin. Bunun için keskin bir bıçakla karnını yarın. İç organlarını çıkarıp atın. Galsemalarını da çıkarıp atın. Varsa pullarını kazıyın. Eğer büyük balık kullanıyorsanız fileto çıkarıp kuşbaşı büyüklüğünde parçalar halinde doğrayın. Küçük balıkları bütün olarak bırakın.
Soğanı ayıklayıp küçük küpler halinde doğrayın. Domatesleri kabuklarını soyup çekirdeklerini temizledikten sonra iri zar biçimi doğrayın. Bademi küçük bir kaba koyun. Üzerini örtecek kadar su ilave edin. Orta ateşte birkaç dakika kaynatın. Kabı ateşten alıp suyu süzün. Bademlerin üzerinden soğuk su geçirin. Kabuklarını soyup atın. Badem içlerini bir kenarda saklayın.
Patatesi soyup iri zar biçimi doğrayın. Maydanozu yıkayıp iyice kuruladıktan sonra ince kıyın.
Unla tuzu karıştırın. Balıkları bu karışıma bulayın. Fazla unlarını silkeleyip atın. Yağın yarısını orta boy bir tencerede orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca unlanmış balıkları koyup. 5-6 dakika birkaç kere alt üst ederek kızartın. Kızarmış balıkları bir kaba aktarın. Tenceredeki yağı dökün.
Aynı tencerede kalan yağı orta ateşte eritin. Yağ kızınca soğan ve ayıklanmış badem içlerini koyup bir kaşıkla sık sık karıştırarak birkaç dakika bademler sararıp soğanlar pembeleşmeye başlayıncaya kadar pişirin. Kaba domatesleri ilave edin. Yine ara sıra karıştırarak birkaç dakika daha pişirin.
Balığı ve patatesi tencereye koyun. Biberini serpin. Maydanozu serpiştirin. Balıkların üzerini örtecek kadar su ilave edin. Defneyi koyun. Ateşi kısın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Bademli balık kebabını kullandığınız balığın cinsine bağlı olarak 10 ila 15 dakika arasında balık pişinceye kadar ateşte tutun. Gerekirse pişirme süresini uzatın
 
Üst