• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Hasretim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Esinti
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bana mutluluktan söz etme; anısı beni mutsuz ediyor. Bana huzurdan söz etme; gölgesi beni korkutuyor; ama bak bana, sana, Cennet'in kalbimin külleri içinde yaktığı mübarek feneri göstereceğim; seni bir annenin yegane bir çocuğunu sevdiği gibi sevdiğimi biliyorsun. Aşk seni kendimden dahi korumayı öğretti bana. Beni, seninle birlikte uzak diyarlara gitmekten alıkoyan şey, ateşle temizlenmiş o Aşk'tır. Aşk, senin özgürce ve erdemli bir şekilde yaşamana imkan vermek için içimdeki arzuyu öldürüyor. Sınırlı aşk, sevdiğini sahiplenmek, sınırsız aşk ise sadece kendini ister. Gençliğin saflığı ve uyanışı arasına düşen aşk kendini sahiplenme ile tatmin eder ve sarılmalarla büyür. Ama gökkubbenin kucağında doğan ve gecenin sırlarıyla inen aşk, edebiyat ve ölümsüzlükten başka hiçbir şeyle huzurlu olamaz; İlahi varlık dışında hiçbir şeyin önünde hürmetle eğilemez.

Şaşırdım Kaldım İşte..!
Kimseye güvenmemenin sağlamasını en yakınınızla yaparken; çok yakınım dediğiniz birinden, parça parça uzaklaştığınıza şaşırırsınız.
Şaşırırsınız, biriyle uzun bir zaman harcadıktan sonra, onu tanımadığınızı hissetmenin ne kadar acı olduğunu.
Dertler derya olunca, yüreğinize dokunan her şarkıya 'beni anlatıyor' der, şarkılar nasıl oluyor da benim hakkımda bu kadar şey bili...yorlar diye şaşırırsınız.
Şaşırırsınız, 'seninle konuşmak iyi geldi' diyebileceğiniz insanların giderek yok olduğuna.
Yalanlara inanırsınız ve sonunda kendiniz hariç kimseye güvenmemeyi öğrendiğinize şaşırırsınız.
Herkes sizi şen, şakrak ve hürrem bilip, kafanız hep rahat gibi gözükürken, kimse bilmezdi içinizde kopan fırtınaları.. Bu duruma siz hiç ama hiç şaşırmazsınız.
Yorulursunuz artık ağlamaktan, affetmekten, hayal kurmaktan. Ve kusursuzca tasarlanmış harika bir kaçış yolu olan uykuyla daha bi dost olunca;
'Şaşırdım kaldım işte' dersiniz.

Uzak yakın olmadı. Canının acısı gün be gün katmerlendi. Hayatı sadece acıyan yerlerine bakarak tanıdın. Var olduğunu sadece yaralarına bakarak hissettin. Ruhun en derinlerine yerleşen ve bir burgaç gibi insanın içini oyan bir ağrıyla okudun kendini. İçinde katıksız gözyaşı olan bir hokkaya banılarak yazılmış bir hayat. Oldun mu öldün mü bilemedin.

Çocuksu heveslerim biteli çok olmuş meğer...

Yüreğim ne çok şeyi arkasında bırakmışda ben bilmemişim. Şimdi bu kadar amaçsız olmak korkutuyor beni. Bu bitişlerde bıraktığım ümitlerimin eksikliği çöküyor gözlerime. Kapkara bir çarşafa dönüyor dünya, rengini değiştirir gibi... Büyüyorsun diyor etrafımdaki dostlar. Büyümek nasılda yaralıyor insanı, ya da insan yaralandıkça nasılda büyüyor ansızın...

Hayat susarak güzel olsaydı...!!! ağzımı bağlar ölünceye kadar susardım... Hayatta konuşarak mutlu olunsaydı; mutluluktan bıkana Kadarkonuşurdum.... ama hayat öle dönek ki;sustuğunda konuşmadın diye pişman eder, Konuştuğunda ise susmadın diye kahreder.....

Hayat
seni korkutuyorsa, içini yakıyorsa, en yakınların çirkin maskeler takmışsa.
Hayat
budur de, ikinci kez çağrılmayacağın bir
oyun
olduğunu söyle. Zevk verici ve acı çektirici bir
oyun
, inanç ve aldatma
oyunu
, maskeler
oyunu
, onu sonuna kadar oyna, ister
oyuncu
olarak ister izleyici olarak.”

İnsan yüreği bir çizgidir, oysa benimki bir
daire
ve doğru anda, doğru yerde olabilmek gibi sonsuz bir yeteneğim var. Bunun
sonucu
olarak insanları hep en iyi ve en kötü anlarında
yakalayabiliyorum
. Onların hem çirkinliklerini hem de güzelliklerini görüyorum; aklıma takılıyor, ikisini birden nasıl barındırabiliyorlar? Yine de kıskandığım bir yanları var. İnsanlar hiç değilse ölecek kadar sağduyulular.

Yitirdiğin her şeyde kazandığın bir şey vardır..Kazandığın her şeyde biraz yitirdiklerin.Bu yüzden birileri ısınıp dururken,dinmez üşümelerin...Hayat karşına nasıl çıkarsa çıksın,seni ne kadar yıpratırsa yıpratsın,sakın vazgeçme! .. Ve unutma...Eğer hayallerin olmazsa,bir gün başkasının hayali olamazsın...

Geri