Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Karamelli trileçe tatlısı tarifi

Peony

Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    9 Şub 2015
  • Mesajlar
    44,845
  • MFC Puanı
    29,224
Karamelli trileçe tatlısı tarifi

Malzemeler:
5 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı toz badem
5 çorba kaşığı tepeleme un

Şerbet için:
4 su bardağı süt(Manda sütü önerilir)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı krema
Üzeri için:

Köpürtülmüş krem şanti
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su

pzQGpN.jpg

Hazırlanışı:
İlk olarak yumurtaları bir kaba kırın ve üzerine toz şekeri ilave edin. Sonrasında yumurta ile şekeri mikser yardımıyla iyice köpürene kadar çırpın. Üzerine toz bademi, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip 5 çorba kaşığı tepeleme un koyun ve çırpma teliyle karıştırın. Kek karışımı kıvama geldikten sonra yağlamış olduğunuz borcama dökün. Son olarak önceden ısıttığınız 160 derecelik fırında 45 dakika kadar pişirin.

Şerbeti hazırlamak için sütü, toz şekeri ve kremayı tencereye dökün ve kaynayıncaya kadar pişirin. Piştikten sonra altını kapatarak şerbeti soğumaya bırakın.
Üzerine dökeceğiniz karameli hazırlamak için, toz şekeri çelik tavaya koyun ve ocakta kısık ateşte erimeye bırakın. Şeker tamamen eriyince suyunu dökün, karıştırın ve 12 dakika kaynatın. Kıvamı çok koyulaşmadan ocaktan alın. Kekiniz piştikten sonra kare kare dilimleyin ve üzerine soğumuş şerbeti dökün ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra krem şanti sürün ve soğumuş karameli üzerine dökerek servis edin.

Afiyet olsun.
 

OBERON

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    20 Kas 2016
  • Mesajlar
    3,156
  • MFC Puanı
    41
Trileçe Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Trileçe Tatlısının Keki için:
1,5 çay bardağı toz şeker
4 adet yumurta
1 bardak un (su bardağı)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
3 bardak soğuk süt (su bardağı)
Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker. (İlk tarifte 1 bardak olarak yapıyordum. Gelen yorumlara ve denemelerime göre şeker miktarını azalttım. Biraz fazla şekerli oluyordu)
1 paket süt kreması (200 ml küçük paket)
Üzerine Karameli için:
5 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı oda ısısında tereyağ
1 paket süt kreması (200 ml küçük paket)
 

OBERON

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    20 Kas 2016
  • Mesajlar
    3,156
  • MFC Puanı
    41
52572.jpg

Arnavutlarım çok meşhur trileçe tatlısı yavaş yavaş ülkemizde de aranılan bir lezzet haline gelmeye başladı.
Pastanelerde çok da makul olmayan fiyatlara satılan bu mükemmel tatlının tarifini sizler için veriyoruz.
Malzemeler
5 çorba kaşığı tepeleme un
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı toz badem
5 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilla
Şerbeti için,
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı krema
Üzeri için,
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Köpürtülmüş şanti
Hazırlanışı
Yumurtalarla toz şekeri iyice köpürünceye kadar çırpıyoruz. Daha sonra toz bademi, kabartma tozunu, vanilyayı ve unu da ekleyip çırpma teliyle karıştırıyoruz.
Diktörtgen cam fırın kabını sıvı yağ ile yağlıyoruz ve kek karışımını kaba aktarıyoruz. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 45 dakika kadar pişiriyoruz.
Şerbeti için, kremayı, sütü ve şekeri tencereye döküyoruz ve kaynayıncaya kadar bekleyip, altını kapatarak soğumaya bırakıyoruz.
Karameli için ise, çelik bir tavaya toz şekeri koyuyoruz ve kısık ateşte eritiyoruz. Tamamen eriyince suyunu döküp karıştırıyoruz ve 12 dakika kaynatıyoruz. Karamelin kıvamı çok koyulaşmadan ocaktan almaya özen göstermek gerekiyor…
Pişen keki kare kare dilimliyoruz ve üzerine soğutulmuş şerbeti döküyoruz. Tatlimiz tamamen soğuduktan sonra üzerine krem şantiyi sürüyoruz ve son olarak soğuk karameli de en üst katman olacak şelilde döküp servis ediyoruz. Afiyet olsun.


 

SouL

➡️ ↘️ ↖️ ↪️ ↩️ ⤴️ ⤵️ Ben Sakinim!!!
Yönetici
  • Üyelik Tarihi
    8 Ara 2012
  • Mesajlar
    17,522
  • MFC Puanı
    3,901
Konu lar aynı olup 1 den fazla açıldığından birleştirilmiştir.
 
Üst Alt