Neler yeni
Türkiye'nin En Güncel Forum Sitesi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kestaneli Yahni

OBERON

Kayıtlı Üye
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    20 Kas 2016
  • Mesajlar
    3,142
  • MFC Puanı
    151
  • MFC Seviyesi



Malzemeler

1 kg. dana incik, kemiksiz, iri küp kesilmiş
2 adet orta boy soğan(iri halka doğranmış)
1 adet defne yaprağı
300 gr kestane (kebap)
2 dilim bayat esmer ekmek içi
1 yemek kaşığı balsamik sirke
1 yemek kaşığı taneli hardal
2 diş sarımsak
2 su bardağı et suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz-karabiber

Kestaneli Yahni Nasıl Yapılır?

Kestaneli Yahni Tarifi için;


Çelik tabanlı bir tencerede tereyağını eritin.Etleri ekleyin ve orta ateşte her tarafını kızartın.Daha sonra etleri alıp,iri halka doğranmış 2 adet soğanı ve 2 diş ezilmiş soğanı koyarak renk verdirin.

Soğanlar pembeleşince tekrar etleri tencereye koyun, tuz, karabiber, et suyu, defne yaprağını ekleyin. Kapağı kapalı olarak orta ateşte kaynayana kadar, ardından kısık ateşte yaklaşık 1,5 saat etler iyice yumuşayıp suyunun yarısını çekene kadar pişirin.
Etler ağızda eriyecek kıvama gelmeli, tam pişmediyse suyunun durumuna göre pişirmeye devam edin, gerekirse ara ara 1 er kepçe et suyu ekleyip devam edin.

Etler kıvamında pişince, tencereden 1 kepçe et suyu alın.Bir kasenin içinde 2 dilim bayat ekmek içini, 1 yemek kaşığı hardalı ve 1 yemek kaşığı balsamik sirkeyi et suyuyla çatalla ezerek macun haline getirin. Bu karışımı yemeğin suyuna yedirin, bu işlem kıvam ve lezzetini arttıracaktır. Kebap yaptığınız kestaneleri de ekleyip 15 dakika daha pişirin ve tencereyi ateşten alıp yarım saat dinlendirdikten sonra servis edin.
 
Üst Alt