• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Köfteli Erzincan Çorbası

OBERON

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
20 Kas 2016
Konular
2,670
Mesajlar
2,924
MFC Puanı
1,410
​250 gr az yağlı dana kıyma
1 çay kaşığı tuz, karabiber
½ çay kaşığı kimyon, yenibahar
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı dolusu kesme ev eriştesi (arpa şehriye ya da makarna erişte de kullanabilirsiniz)
500 gr süzme yoğurt (ya da 2 su bardağı dolusu yoğurt)
2 tepeleme yemek kaşığı un
2 adet yumurta
8-9 su bardağı sıcak et ya da tavuk suyu
25 gr tereyağı ya da 4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kuru nane

YAPILIŞI

Köfteleri hazırlamak için; kıyma, tuz, karabiber, kimyon ve yenibaharı derin bir kaba koyun Sıkıca yoğurun
Bir tepsiye 1 yemek kaşığı un serpin
Köfte harcından nohut büyüklüğünde parçalar koparıp parçaları avuçlarınız arasında yuvarlayın Köfteleri tepsideki unun üzerine yayıp karıştırarak una bulanmalarını sağlayın ve buzdolabında 1 saat kadar bekletin
2 yemek kaşığı sıvıyağı bir tavada kızdırın Buzdolabından çıkardığınız köfteleri tavayı sallayarak kızartın Köfteleri el kevgiiryle süzerek bir tabağa alın
Diğer taraftan, süzme yoğurt, yumurtaları ve unu büyükçe bir tencereye koyup tel çırpıcı yardımıyla çırpın Üzerine 8 su bardağı suyu (et ya da tavuk suyu veya bulyon kullanmanızı öneririm) ekleyip tekrar çırpın
Tencereyi orta ısılı ateşe oturtup sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin Tuz ve karabiberi serpip kaynamaya başlar başlamaz kesme erişteyi ve köfteleri ilave edin Sürekli karıştırmaya devam ederek erişteler yumuşayıncaya kadar, 5-6 dakika kadar pişirin
Diğer taraftan bir tavada tereyağı eritin ya da zeytinyağı kızdırın Naneyi kızgın yağa ilave eidp ocaktan alın Sosu çorbaya katın İsterseniz pulbiber katabilirsiniz Çorbayı sıcak sıcak servise sunun

Afiyet olsun
 
Üst