OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
Malzemeler
200 gr kuşbaşı et
1 su bardağı aşurelik buğday
1 çay bardağı nohut
6 su bardağı su
250 gr süzme yoğurt
Üzerine
zeytinyağı,nane
Tarif
Buğday ve nohutu bir gece öncesinden suda bekletin.
Suyunu süzdükten sonra 6 bardak suda et,buğday ve nohutu kısık ateşte 1 saat haşlayın.
Kaynadıktan sonra yoğurdu azar azar karışıma ilave edin.
Bu arada dibinin tutmaması için çorbayı sürekli karıştırın.
10 dak daha kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın.
Servis tabağına alın.
Üzerine kızdırılmış zeytinyağı ve nane gezdirip sıcak servis yapın
200 gr kuşbaşı et
1 su bardağı aşurelik buğday
1 çay bardağı nohut
6 su bardağı su
250 gr süzme yoğurt
Üzerine
zeytinyağı,nane
Tarif
Buğday ve nohutu bir gece öncesinden suda bekletin.
Suyunu süzdükten sonra 6 bardak suda et,buğday ve nohutu kısık ateşte 1 saat haşlayın.
Kaynadıktan sonra yoğurdu azar azar karışıma ilave edin.
Bu arada dibinin tutmaması için çorbayı sürekli karıştırın.
10 dak daha kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın.
Servis tabağına alın.
Üzerine kızdırılmış zeytinyağı ve nane gezdirip sıcak servis yapın