Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,226
Buğu Kebabı Tarifi
A6wKu5.jpg


jQr5O9.jpg

500 gram kuşbaşı et,
1 adet soğan,
1 adet havuç,
1 adet patates,
2 adet domates,
2 adet yeşil biber,
1 buçuk su bardağı bezelye (dondurulmuş kullandım).
3-4 diş sarımsak,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı kekik,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 tatlı kaşığı salça (2 yemek kaşığı suyla açın).

7yWk3P.jpg

Buğu kebabı yapmak için öncelikle güveç tenceresinin içerisine 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyulup tabanı yağlanır.Güvecin içerisine ilk olarak kuşbaşı etler, küp doğranmış patates ve havuçlar koyulur.Daha sonra üzerine yemeklik olarak doğranmış soğan ile biberler ilave edilir.Ardından 1 buçuk su bardağı dondurulmuş bezelye ile kabuğu soyulup küçük küp şeklinde doğranmış domatesler eklenir.Son olarak doğranmış sarımsaklar, salça, tuz, karabiber ve kekik ilave edilir (salçayı 2 yemek kaşığı su ile açın).Güveç tenceresinin kapağı kapatılarak, ocağın orta gözünde ve kısık ateşte kaynamaya bırakılır (kaynamaya başlaması 20-25 dakika sürüyor).Buğu kebabı kaynamaya başladıktan sonra, sebzeler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık olarak 1 buçuk-2 saat kısık ateşte pişirmeye davam edilir.
Süre sonunda ocağın altı kapatılır ve pişirilen yemek 10-15 dakika dinlendirildikten sonra, sıcak olarak servis edilir.

vJAEWp.gif
 
Üst Alt