Buğu Kebabı Tarifi
500 gram kuşbaşı et,
1 adet soğan,
1 adet havuç,
1 adet patates,
2 adet domates,
2 adet yeşil biber,
1 buçuk su bardağı bezelye (dondurulmuş kullandım).
3-4 diş sarımsak,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı kekik,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 tatlı kaşığı salça (2 yemek kaşığı suyla açın).
Buğu kebabı yapmak için öncelikle güveç tenceresinin içerisine 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyulup tabanı yağlanır.Güvecin içerisine ilk olarak kuşbaşı etler, küp doğranmış patates ve havuçlar koyulur.Daha sonra üzerine yemeklik olarak doğranmış soğan ile biberler ilave edilir.Ardından 1 buçuk su bardağı dondurulmuş bezelye ile kabuğu soyulup küçük küp şeklinde doğranmış domatesler eklenir.Son olarak doğranmış sarımsaklar, salça, tuz, karabiber ve kekik ilave edilir (salçayı 2 yemek kaşığı su ile açın).Güveç tenceresinin kapağı kapatılarak, ocağın orta gözünde ve kısık ateşte kaynamaya bırakılır (kaynamaya başlaması 20-25 dakika sürüyor).Buğu kebabı kaynamaya başladıktan sonra, sebzeler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık olarak 1 buçuk-2 saat kısık ateşte pişirmeye davam edilir.
Süre sonunda ocağın altı kapatılır ve pişirilen yemek 10-15 dakika dinlendirildikten sonra, sıcak olarak servis edilir.
500 gram kuşbaşı et,
1 adet soğan,
1 adet havuç,
1 adet patates,
2 adet domates,
2 adet yeşil biber,
1 buçuk su bardağı bezelye (dondurulmuş kullandım).
3-4 diş sarımsak,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı kekik,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 tatlı kaşığı salça (2 yemek kaşığı suyla açın).
Buğu kebabı yapmak için öncelikle güveç tenceresinin içerisine 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyulup tabanı yağlanır.Güvecin içerisine ilk olarak kuşbaşı etler, küp doğranmış patates ve havuçlar koyulur.Daha sonra üzerine yemeklik olarak doğranmış soğan ile biberler ilave edilir.Ardından 1 buçuk su bardağı dondurulmuş bezelye ile kabuğu soyulup küçük küp şeklinde doğranmış domatesler eklenir.Son olarak doğranmış sarımsaklar, salça, tuz, karabiber ve kekik ilave edilir (salçayı 2 yemek kaşığı su ile açın).Güveç tenceresinin kapağı kapatılarak, ocağın orta gözünde ve kısık ateşte kaynamaya bırakılır (kaynamaya başlaması 20-25 dakika sürüyor).Buğu kebabı kaynamaya başladıktan sonra, sebzeler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık olarak 1 buçuk-2 saat kısık ateşte pişirmeye davam edilir.
Süre sonunda ocağın altı kapatılır ve pişirilen yemek 10-15 dakika dinlendirildikten sonra, sıcak olarak servis edilir.