Parmak Kebabı Tarifi
2 adet büyük boy patlıcan
4 adet büyük boy patates
1 adet yeşil biber
5 adet çeri domates
300 gr kuşbaşı et
3 adet soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
Etleri suyunu salıp çekene kadar pişirin ve ardından zeytinyağı ekleyip soğanları kavurun. Soğanlar yumuşadıktan sonra sarımsakları ekleyin ve biraz daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatın. Patatesleri ve patlıcanları parmak şeklinde iri iri doğrayıp kızartın ve havlu kağıt serili bir tabağa alın. Ardından da tepsinize çember gibi ortası boş kalacak şekilde en alta patatesler ve üzerine patlıcan onun üzerine domates ve biberleri dizin. Orta boş kısma kavurduğunuz etleri bırakın. En son salçalı sosu üzerine gezdirip 180 derecelik fırında pişirin.
2 adet büyük boy patlıcan
4 adet büyük boy patates
1 adet yeşil biber
5 adet çeri domates
300 gr kuşbaşı et
3 adet soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
Etleri suyunu salıp çekene kadar pişirin ve ardından zeytinyağı ekleyip soğanları kavurun. Soğanlar yumuşadıktan sonra sarımsakları ekleyin ve biraz daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatın. Patatesleri ve patlıcanları parmak şeklinde iri iri doğrayıp kızartın ve havlu kağıt serili bir tabağa alın. Ardından da tepsinize çember gibi ortası boş kalacak şekilde en alta patatesler ve üzerine patlıcan onun üzerine domates ve biberleri dizin. Orta boş kısma kavurduğunuz etleri bırakın. En son salçalı sosu üzerine gezdirip 180 derecelik fırında pişirin.